Πεκίνο 2022: Με αρχηγό αποστολής τον Άλεξ Ταξιλδάρη παρήλασε η Ελλάδα στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Παραολυμπιακών (+photos)

Με την φαντασμαγορική τελετή έναρξης στην (άδεια λόγω κορονοϊού) «Φωλιά του Πουλιού» ξεκίνησε στο Πεκίνο η διοργάνωση των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων, στην οποία δίνει και η Ελλάδα το παρών με δύο αθλητές και αρχηγό αποστολής τον Κομοτηναίο Παραολυμπιονίκη Αλεξ Ταξιλδάρη.

Την σημαία κρατούσαν απο κοινού η Εύα Νίκου που θα αγωνιστεί στο αλπικό σκι μαζί με τον συνοδό και αθλητή, Δημήτρη Προφέντζα, και ο Κωνσταντίνος Πετράκης που θα αγωνιστεί στη χιονοσανίδα.

Στο Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου παρέλασαν παραολυμπιακοί αθλητές από 46 διαφορετικά έθνη παρουσία του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ, όχι όμως και από τη Ρωσία και την Λευκορωσία που αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση αν και αρχικά είχε αποφασιστεί οι δυο χώρες να λάβουν μέρος στους Αγώνες με την παραολυμπιακή σημαία.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) Άντριου Πάρσονς απηύθυνε έκκληση για ειρήνη και επισήμανε ότι στον 21ο αιώνα είναι αναγκαίος ο διάλογος και η διπλωματία, όχι ο πόλεμος και το μίσος. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες όπως τις απαθανάτισε το ThrakiSportS από την μετάδοση της τελετής έναρξης στην Γερμανική Τηλεόραση ZDF, καθώς ως γνωστόν στην Ελλάδα δυστυχώς η διοργάνωση δεν καλύπτεται τηλεοπτικά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.