Το καλοκαίρι στο Τόκυο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τώρα στην Ουκρανία καλύπτοντας τον πόλεμο ο Εβρίτης Φώτης Πάντος

Τον Φώτη Πάντο τον συστήσαμε στο κοινό του ThrakiSportS το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν ένας από τους τρεις Θρακιώτες που αν και σε περίοδο πανδημίας και με αυστηρά μέτρα εισόδου στην Ιαπωνία, βρέθηκαν στο Τόκυο καλύπτοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ενασχόλιση όμως με τα μίντια, από οποιοδήποτε πόστο, δεν σημαίνει μόνο θεωρητικά εύκολες και ευχάριστες στιγμές, όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δια ζώσης κάλυψη του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος που διεξάγεται κάθε τετραετία. Ενας δημοσιογράφος, ένας φωτογράφος, ένας καμεραμάν όπως εν προκειμένω ο Φώτης Πάντος, μπορεί να βρεθεί να καλύπτει ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβο, τένις ή… ενόργανη γυμναστική τη μία στιγμή και μερικές μέρες ή μερικούς μήνες μετά να καλύπτει μια πολεμική σύρραξη.

Αυτό κάνει εν προκειμένω ο Φώτης Πάντος, ίσως ο κορυφαίος Θρακιώτης καμεραμάν που έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και τον μισό κόσμο τις τελευταίες δύο δεκαετίες που εργάζεται στην ΕΡΤ, άλλοτε συνοδεύοντας Προέδρους της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργούς και Υπουργούς στα διάφορα διπλωματικά ταξίδια του – και άλλοτε βοηθώντας στην κάλυψη αθλητικών γεγονότων (από τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι απλά αγώνες για τα ελληνικά πρωταθλήματα). Μόνο που αυτήν την φορά το καθήκον τον κάλεσε σε κάτι εντελώς διαφορετικό και άκρως επικίνδυνο. Να βρεθεί μέσα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεν τον βλεπετε μπροστά στην κάμερα, καθώς είναι αυτός που την κρατάει για να μπορούν να βγαίνουν στον αέρα της ελληνικής δημοσιας τηλεόρασης οι ανταποκρίσεις των απεσταλμένων δημοσιογράφων στον πόλεμο. Αυτές τις μέρες είναι με τον στρατιωτικό συντάκτη της ΕΡΤ Γιάννη Σιδέρη στην Ζαπορίζια, μια μόλη όπου υπάρχει και ελληνικός πληθυσμός στην Ουκρανία, στην οποία οι βομβαρδισμοί τις τελευταίες ημέρες ειναι ένα καθημερινό φαινόνενο. Ναι, ο ίδιος άνθρωπος που επτά μήνες πριν κάλυπτε τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στο Τόκυο, αυτές τις μέρες ειναι στην Ουκρανία και καλύπτει τον πόλεμο.

«Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά βρίσκομαι σε τέτοιες καταστάσεις και το μόνο που μπορώ να πω είναι να μην αξιωθεί να ζήσει κανείς τη φρίκη του πολέμου. Άλλο να το βλέπουμε στην τηλεόραση και να αφορά συνανθρώπους μας μίλια μακριά και άλλο να το βιώνουμε από κοντά…», σχολίασε ο ίδιος για την παρουσία του στην Ουκρανία, απαντώντας στις ανησυχίες φίλης του στο facebook. Εκεί όπου ο ίδιος έχει επιλέξει να έχει ως κεντρική του φωτογραφία τον φάρο της Αλεξανδρούπολης, της αγαπημένης του πατρίδας, την οποία δεν σταματά να διαφημίζει με κάθε ευκαιρία.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "9 ΕΙΔΗΣΕΙΣ αποστολή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ κάμερα: ΦΩΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ήχος: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ Î EPT ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ -ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΡΩΣΙΚΟ <<ΧΤΥΠΗΜΑ>> ΣΤΗ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ ων ρωσiκών ομάδων στις τυρωπαίκές διοργανώσεις του ποδοσφαίρου και ToU μπάσκετ. 0 τελικός TC 21:1"
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, μνημείο, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ERTFLIX ΕΙΔΗΣΕΙΣ 14:03 ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ απευθείας ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΚΑΜΕΡΑ: ΦΩΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ertnews.gr ertnewsofficial ert Εξοδος τλήρη οθάνη"
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και οδός
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, κάμερα και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που κάθονται