Τα πέντε… «καταστροφικά» 0-0 που στοιχίζουν στον ΑΟΞ περισσότερο από τα χαμένα ντέρμπι με Βέροια και ΑΕΛ!

Η Ξάνθη έμεινε στο 0-0 στην… διήμερη αναμέτρηση με την Καβάλα για την 21η αγωνιστική της Super Legaue 2, χάνοντας ακόμα δύο βαθμούς στο κυνήγι της 1ης θέσης, μένοντας 11 ολόκληρους πόντους πίσω από την Βέροια.

Μπορεί οι βαθμοί στα… εξάποντα ντέρμπι με ΑΕΛ και Βέροια να έχουν διπλή σημασία στη βαθμολογία, (τρεις που παίρνεις και τρεις που δεν παίρνει ο αντίπαλος ή το αντίθετο), ωστόσο η Ξάνθη δεν πληρώνει βαθμολογικά το βαρύ 4-0 στο Αλκαζάρ και το εξίσου βαρύ 0-3 με τη Βέροια στα Πηγάδια.

Όπως στην Super League ακούγεται συχνά-πυκνά ότι το πρωτάθλημα δεν παίζεται στα ντέρμπι, αλλά το δίνει η… επαρχία, δηλαδή το να πάρεις όλα τα τρίποντα με τις ομάδες από τη μέση της βαθμολογία και κάτω, κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον ΑΟΞ.

Τα πέντε… καταστροφικά 0-0 κόντρα σε Απόλλωνα Λάρισας, Πανσερραϊκό και Καβάλα στα Πηγάδια, αλλά και Απόλλωνα Πόντου και Θεσπρωτό εκτός έδρας, με τα όποια διαιτητικά σφάλματα υπήρχαν, είναι αυτά που… ανοίγουν τη ψαλίδα της βαθμολογίας.

Και δεν βάζουμε στην εξίσωση το 1-1 με Πιερικό (γιατί κάθε αρχή και δύσκολη), ούτε το 1-1 με τους ποιοτικούς νεαρούς του Ολυμπιακού Β’ στου Ρέντη.

Ακόμα και με το 4-0 με την ΑΕΛ, ακόμα και με το 0-3 με τη Βέροια, αν η Ξάνθη είχε καταφέρει να διασπάσει τις καλά οργανωμένες αντίπαλες άμυνες των αναμφισβήτητα κατώτερων ποιοτικά ομάδων και να πάρει τα παιχνίδια με… «μισό-μηδέν», (έστω και με μια στατική φάση όπως έγινε στο Βόλο με τη Νίκη), θα μιλούσαμε με διαφορετικά δεδομένα.

Με το αν βέβαια δεν γίνεται κουβέντα, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να μην το σκεφτείς. Και το πιο παράδοξο; Η Ξάνθη είναι η 2η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 28 γκολ, κάτω από τη Βέροια που έχει ξεφύγει κατά πολύ με 40, πληρώνοντας όμως την επιθετική της δυσλειτουργία στις καλά οργανωμένες αντίπαλες άμυνες.

Περισσότερα από τα μισά βέβαια είναι μόλις σε τρία παιχνίδια, καθώς η Ξάνθη πέτυχε τα 16 από τα 28 κόντρα σε Καβάλα (0-6), Τρίκαλα (5-0) και Αναγέννηση Καρδίτσας (5-2).