Pre League: Κρατούσε τη νίκη αλλά λύγισε στο ται μπρέικ από τον Άρη η ΑΕ Κομοτηνής

Εξαιρετική εμφάνιση από την ΑΕ Κομοτηνής στην έδρα του Άρη, η οποία δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη αλλά γυρίζει με έναν πολύτιμο βαθμό στην Κομοτηνή.

Ο Άρης μπήκε εξαιρετικά στο πρώτο σετ, και με εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση προηγήθηκε με 13-6, κάνοντας το 1-0 με 25-15, με μεγάλη ευκολία.

Η ομάδα του Ηλία Κρεούζη αντέδρασε άμεσα, καθώς στην εκκίνηση του δεύτερου σετ έμεινε κοντά στο σκορ απέναντι στον Άρη. Οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο, μέχρι το 16-18, όπου η ΑΕ Κομοτηνής ξέφυγε λίγο στο σκορ, με μικρή διαφορά. Διαφορά την οποία κράτησε μέχρι το τέλος, ανοίγοντας την ακόμη περισσότερο, ισοφαρίζοντας άμεσα σε 1-1 με 21-25.

Ο Άρης προηγήθηκε με 5-1 στο τρίτο σετ και 8-3, προβληματίζοντας έντονα τους φιλοξενούμενους. Οι Κομοτηναίοι, όχι μόνο ισοφάρισαν το σκορ σε 13-13, αλλά προσπέρασαν με 17-20, μπαίνοντας στην τελική ευθεία κατάκτησης του σετ με σημαντική διαφορά, την οποία κράτησε, κάνοντας έτσι το 1-2 με 20-25.

Οι Θεσσαλονίκεις παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-2, αντέδρασαν. Αρχικά, ο Άρης προηγήθηκε με 11-9 και 15-11, φτιάχνοντας έτσι σημαντική διαφορά. Ο Άρης είχε το πάνω χέρι του σετ και έτσι ισοφάρισε σε 2-2 με 25-19, στέλνοντας την αναμέτρηση στο 5ο σετ.

Στη “ρώσικη ρουλέτα” του 5ου σετ οι δύο ομάδες μπήκαν καλά μέχρι και το 5-4, όταν ο Άρης προηγήθηκε με 8-4, πριν την αλλαγή των γηπέδων. Τη διαφορά που έχτισε ο Άρης στο πρώτο κομμάτι του ται μπρεικ την κράτησε μέχρι το τέλος, κάνοντας το 3-2 με 15-9, παίρνοντας έτσι ακόμη μια νίκη.

ΑΡΗΣ: (Σπύρος Γκολίτσης): Πεντίδης, Άλμπο, Μάντζιος, Χρηστάκος, Μανωλάκης, Μπρουνέτ, Γκρουμούσας (λ) / Σακκάς (λ), Γιαμακίδης Παπαδόπουλος, Πηλιοκατερός, Κόκκινος, Βακούλης.

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Ηλίας Κρεούζης): Xoσέλο, Ματέους, Σκαρλατίδης, Γκόνας, Κυριακίδης, Ζαϊμης / Πάντσιος (λ), Πετρίδης (λ), Παπάζογλου, Άρμπυρος, Δουκίδης.