Γ’ Εθνική: Αμφίρροπα και κρίσιμα ματς για τους Θρακιώτες σε Δράμα, Θέρμη και Ξάνθη (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με σημαντικούς αγώνες ιδίως όσο αφορά την παραμονή συνεχίζεται ο 1ος ομιλος της Γ’ Εθνικής με την 17η αγωνιστική.

Οι ομάδες της Θράκης δίνουν σημαντικά παιχνίδια για την παραμονή τους, με τον Άρη Αβάτου να ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη όπου θα αντιμετωπίσει στην Θέρμη τον ανεβασμένο Θερμαικό, η Αλεξανδρούπολη στην Δράμα όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανδραμαικό όπου τον Φλεβάρη δεν έκανε νίκη, ενώ τέλος ο Ορφέας Ξάνθης φιλοξενεί την ουραγό Αναγέννηση Πλαγιάς Κιλκίς όπου εαν δεν κερδίσει χάθηκε.

Ξεκινάμε από την Θέρμη όπου ο κακός τον τελευταίο μήνα και χωρίς νίκη Άρης Αβάτου (27 βαθμοί) μετά την κάκιστη εμφάνιση και την βαριά ήττα στην Αλεξανδρούπολη φιλοξενείται από τον ανεβασμένο Θερμαικό (23 βαθμούς) και θέλει 6 αγωνιστικές πριν το φινάλε, βαθμούς ή βαθμό ώστε να εξασφαλίσει μαθηματικά γρήγορα την παραμονή του. Στον πρωτο γύρο ο Αρης νίκησε 1-0 με γκολ του Ψεμματά.

Στην Δράμα όπου θα συναντηθεί με τον Πανδραμαικό (26 βαθμοί), ταξιδεύει η Αλεξανδρούπολη (19 βαθμοί) με στόχο να επιστρέψει στα θετικά εκτός έδρας αποτελέσματα, αφού αν και ήταν αήττητή μέχρι το τέλος του 2021, μέσα στο 2022 έχει 4 σερί ήττες. Οι Δραμινοί που είχαν κάνει περίπατο 1-4 στο «Φώτης Κοσμάς» στον πρωτο γύρο, έχουν να κερδίσουν 5 ματς και έχασαν τις πιθανότητες ανόδου μπλεκοντας σε περιπέτειες παραμονής.

Τέλος στο γήπεδο του ΑΟΞ ο καταδικασμένος από όλους μας Ορφέας Ξάνθης (15 βαθμοί) μετά την ήττα του από τον πρωτοπόρο Αγροτικό Αστέρα, παίζει το τελευταίο του χαρτί ώστε να μείνει ζωντανός φιλοξενώντας την ουραγό Αναγέννηση Πλαγιάς (14 βαθμοί). Στον πρωτο γυρο οι δυο ομάδες σε ένα συναρπαστικό ματς αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, αποτέλεσμα που εαν ξανασυμβεί θα τις καταδικάσει σε υποβιβασμό πρόωρα.

Tα υπόλοιπα 4 παιχνίδια, Εθνικός Σοχού – Νέστος Χρυσούπολης, Απόλλων Παραλιμνίου – Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου και Αγροτικός Αστέρας- Δόξα Δράμας είναι αμφίρροπα, με τις ομάδες να καίγονται για την σωτηρία τους πλην του βέβαιου πρωταθλητή Αστερα που σε δυο βδομάδες θα πανηγυρίσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής (15:00, LIVE THRAKISPORTS)
Εθνικός Σοχού – Νέστος Χρυσούπολης
Ορφέας Ξάνθης – Αναγέννηση Πλαγιάς
Θερμαϊκός Θέρμης – Άρης Αβάτου
Πανδραμαϊκός – Αλεξανδρούπολη FC
Απόλλων Παραλιμνίου – Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου
Αγροτικός Αστέρας- Δόξα Δράμας