Αναφορές ότι ΔΕΝ αναγνωρίστηκε το μεγάλο προ μηνός πανελλήνιο ρεκόρ της Εβρίτισσας Νικολέτας Αντωνιάδη στα 60 μέτρα με εμπόδια

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι πιθανότατα ΔΕΝ αναγνωρίστηκε το προ μηνός τεράστιο πανελλήνιο ρεκόρ της 16χρονης Νικολέτας Αντωνιάδη από τους Μυρμιδόνες Διδυμοτείχου, που επετεύχθη σε ημερίδα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Ο χρόμος 8″52 είναι ο δεύτερος καλύτερος στον κόσμο στην ηλικία της και κατά οκτώ εκατοστά του δευτερολέπτου καλύτερος από το αντίστοιχο πανελλήνιο ηλικιακό ρεκόρ κορασίδων, για αυτό και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση όταν επετεύχθη. Ωστόσο στις λίστες που δόθηκαν σε σχέση με την συμμετοχή της στο επικείμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, αναφέρεται ως φετινή καλύτερη επίδοσή της το 8″60.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το γεγονός προκαλεί απορίες και ήδη σε μεγάλο ιντερνετικό γκρουπ ο ειδικός επί των στατιστικών στη χώρα Νίκος Νταρής αναρωτιέται αν ειναι αλήθεια ότι το ρεκόρ της Νικολέτας Αντωνιάδη δεν αναγνωρίστηκε. Ο ΣΕΓΑΣ έχει δυστυχώς παρελθόν σε γκάφες που οδήγησαν μάλιστα προ διετίας στην για τυπικούς λόγους μη αναγνώριση παγκόσμιου ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό.

Υπενθυμίζεται ότι το ρεκόρ η Αντωνιάδη το πέτυχε στα χαμηλά (λόγω ηλικίας) εμπόδια και όχι στα υψηλά που υπάρχουν στις γυναίκες – και ενδεχομένως εκεί να κρύβεται το μυστικό. Πάντως στις σχετικές λίστες που δημοσιεύουν οι εξειδικευμένες στιβικές ιστοσελίδες αναφέρεται σαν κορυφαία φετινή επίδοση της Αντωνιάδη το 8″60 και όχι το 8″52 που πέτυχε στην πρώτη φετινή ημερίδα των Αμπελοκήπων, αλλά αυτό είναι κάτι απολύτως λογικό αφού μιλάμε για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών και άρα για υψηλά εμπόδια.