Super League 2: Οι τέσσερις «Ξανθιώτες» της ομάδας της Καβάλας και οι δύο πρώην Καβαλιώτες της ΠΑΕ Ξάνθη

Πολλές ιδιαιτερότητες έχει η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΠΑΕ Ξάνθη και τον ΑΟ Καβάλα το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής, ένα μεγάλο τοπικό ντέρμπι που αναβιώνει στην Ξάνθη μετά από πολλά χρόνια.

Τέσσερις παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ των Καβαλιωτών έχουν παρελθόν στην Ξάνθη, οι δύο από αυτούς μάλιστα κατάγονται από την πόλη της Θράκης και έχουν αναδειχθεί ποδοσφαιρικά από τις ακαδημίες του ΑΟΞ (αλλά για λόγους που ξέρουν οι ιθύνοντες του, δεν μετέχουν στο ρόστερ της ομάδας της πατρίδας τους). Ο λόγος για τον Οκάν Σουλεϊμάν και τον Νίκο Σαμπανίδη.

Επίσης, στην ομάδα της Καβάλας υπενθυμίζεται ότι μετέχει ο Πάτρικ Έμπερτ που ήρθε πέρυσι στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης και μέχρι να υπογράψει στην μακεδονική ομάδα τον Ιανουάριο, προπονούταν με την υπολοιπη ομάδα στα Πηγάδια της Ξάνθης, ενώ στον ΑΟΞ άνηκε και ο Αλεξανδρουπολίτης τερματοφύλακας Παναγιώτης Σταθάκης.

Ιδιαιτερότητες έχει ωστόσο το παιχνίδι και για δύο Θρακιώτες. Ο λόγος για τον τεχνικό διευθυντή Κώστα Τσαλίκη αλλά και τον στόπερ του ΑΟΞ Χρήστο Μπάτζιο, που αμφότεροι έχουν πέρασμα από την Καβάλα.