Κυπελλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός! Βράβευσε τους φιναλίστ ο Νίκος Νικολόπουλος σε έναν τελικό-γιορτή για τον ελληνικό αθλητισμό

«Δεν είναι πόλεμος – #einaigiorti» ήταν το σύνθημα για τον φετινό Final 4 του Κυπέλλου μπάσκετ στο Ηράκλειο της Κρήτης και τον πρώτο τελικό της νέας εποχής στη διοίκηση της ΕΟΚ υπό την προεδρία του Βαγγέλη Λιόλιου.

Αυτό αποτυπώθηκε και στο παρκέ του Κλειστού στα Δύο Αοράκια με τους φίλους των δύο αιωνίων αντιπάλων να κάθονται δίπλα-δίπλα και να μας χαρίζουν εικόνες ασυνήθιστες για να ελληνικά δεδομένα, ακόμα και αν δεν ήταν γεμάτο το γήπεδο λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, ειδικά μετά τα όσα συγκλονιστικά συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη με την υπόθεση του Άλκη.

Ο Ολυμπιακός με κορυφαίους τους Τάιλερ Ντόρσεϊ, Αλέξανδρο Βεζένκοφ και Τόμας Ουόκαπ κατάφερε να επικρατήσει με 81-73 του αιωνίου αντιπάλου Παναθηναϊκού, που έμεινε από δυνάμεις στην τέταρτη περίοδο και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των «ερυθρολεύκων», παρότι τελείωσε την 3η περίοδο με +9 (67-58).

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ξανθιώτης Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ και πρώην πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος έδωσα τα μετάλλια στους παίκτες του Παναθηναϊκού που ήταν από την πλευρά των ηττημένων, ενώ στο γήπεδο βρέθηκε και ο διάδοχός του στην προεδρία της Ένωσης Πάνος Σταυρακάρας, για να παρακολουθήσει τον μεγάλο τελικό.

Όπως αναμενόταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Λιόλιος έκανε την απονομή για τους νικητές, που πανηγύρισαν με την ψυχή τους της επιστροφή τους στα τρόπαια μετά το πρωτάθλημα Ελλάδος το 2016 ακολούθησαν με την απόφαση της Α2.