Εγραψαν ιστορία τα κορίτσια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης! Πέτυχαν για πρώτη φορά την άνοδο στην Α1 Γυναικών!!!

Ιστορία έγραψε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Η γυναικεία ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του συλλόγου, αν και βασίστηκε σε παίκτριες 15 και 16 ετών, πέτυχε την άνοδο στην Α1 Γυναικών, για πρώτη φορά στα χρονικά!

Η 15χρονη Κατερίνα Αλεξούδη και η 16χρονη Κατερίνα Τράκα με την βοήθεια της πολύπειρης Βάνιας Ζάνεβα, της Ελισάβετ Χατζηκύρκα και της Παναγιώτας Μούρου, που είχε και καθήκοντα προπονήτριας, πέτυχαν το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την άνοδο από την διαδικασία μπαράζ.

Στους αγώνες μπαράζ είχαν δικαίωμα συμμετοχής η 6η της Α1 ομάδα του ΔΑΟ Ταύρου, η 7η της Α1 ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, η 2η της Α2 Αθηνά Μαγκουφανας και η 3η της Α2 ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Το Σάββατο είχαμε την επιβλητική νίκη του Εθνικού κόντρα στον πρωταθλητή Ελλάδος του 2020 ΔΑΟ Ταύρου. Η ομάδα του Ταύρου είχε στη σύνθεση της δύο πολύ έμπειρες και αξιόλογες αθλήτριες με πολλές διακρίσεις, την Φιλαρέτη Εξάρχου και την Ελένη Γεωργιάδου οι οποίες μάλιστα συμμετείχαν και στην επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Α1 πριν δύο χρόνια. Ωστόσο είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
Κατερίνα Αλεξούδη – Φιλαρέτη Εξάρχου 3-1
Βάνια Ζάνεβα – Ελένη Γεωργιάδου 3-1
Φωτεινή Τράκα – Ευαγγελία Τρωαδίτη 3-2

Στο δεύτερο ματς που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής η ομάδα της Αλεξανδρούπολης αντιμετώπιζε την Αθηνά Μαγκουφάνας, από τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου. Τα κορίτσια όμως παρουσιάστηκαν αρκετά διαβασμένα και με πολύ καλές εμφανίσεις κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-1 σκορ και σε συνδυασμό με τη νίκη της ΧΑΝΘ κόντρα στο ΔΑΟ Ταύρου ανέβηκαν κατηγορία και μαθηματικά. Στο τελευταίο και διαδικαστικού χαρακτήρα ματς κόντρα στη ΧΑΝΘ ο Εθνικός χαλάρωσε και απόλαυσε το ματς δεχόμενος την ήττα.

«Κορίτσια ότι και να πούμε είναι λίγο… Είμαστε περήφανοι όλοι μας και σας ευχαριστούμε πραγματικά που μας δημιουργείτε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο και μας αναγκάζετε να τρέξουμε και να προσπαθήσουμε να στηρίξουμε αυτή σας την επιτυχία με όλη μας την ψυχή. Η Αλεξανδρούπολη και ο ΜΓΣ Εθνικός αξίζουν να έχουν μία ομάδα στην Α1 και εσείς το κάνατε πραγματικότητα!!! Απεριόριστα ΜΠΡΑΒΟ!!!», αναφέρει ο Εθνικός στην σελίδα του.