Super League: Προηγήθηκε αλλά ηττήθηκε από τον Άρη σε ένα επεισοδιακό ματς και αποκλείστηκε από το φάιναλ φορ η Κ17 της Ξάνθης

Σε ένα συναρπαστικό ματς, με φάσεις, δοκάρια και σασπενς στα… δέκα λεπτά των καθυστερήσεων, η πολύ καλή ομάδα Κ17 της Ξάνθης αν και έφτασε κοντά στην πηγή, αφού προηγήθηκε του Αρη στο ημίχρονο με 0-1 στο Δημοτικό γήπεδο Πυλαίας «Α. Καραμπουρνιώτης», χάρη σε τέρμα του Θωμάι Ντενίζ, ωστόσο τελικά ηττήθηκε από τους Θεσσαλονικείς με 2-1 και αποκλείστηκε από το φάιναλ φορ.

Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής για τον Βόρειο Ομιλο του Πρωταθλήματος Υποδομών Super League K17. Με αυτή τη νίκη, οι «κίτρινοι» εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση αφού έφτασαν τους 42 βαθμούς, αφήνοντας στους 36 τους Θρακιώτες και πήραν την πρόκριση για το φάιναλ φορ, που θα κρίνει τον πρωταθλητή, μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Πλεον τα ΠΑΟΚ-Αρης και Ξάνθη – Παναιτωλικός δεν έχουν ενδιαφέρον την επόμενη εβδομάδα, με το φάιναλ φορ να γίνεται σε δυο εβδομάδες.

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν άγχος αφού έπαιζαν για δυο αποτελέσματα, και στο 25′ έκαναν το 0-1 όταν από κόρνερ η μπάλα έφτασε στα πόδια του αμαρκάριστου στοπερ και αρχηγού της ομάδας Ντενίζ Θωμάι που με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στην επανάληψη ο Άρης ήταν κατά πολύ καλύτερος ανέτρεψε το σκορ στο 60′ με τον Μακρή και στο 80′ με τον Σταυρόπουλο, είχε δυο δοκάρια, αλλά στο τέλος γύρισε πίσω και παραλίγο να το πλήρωνε με τους Ξανθιώτες να πιέζουν μετά το γκολ. Μάλιστα στο 98′ σε δυνατό βολέ του Νικολακούλη παραλίγο να είχαμε γκολ αλα Χατζημεστή, με την μπάλα να χτυπάει στο έδαφος και παραλίγο να κρεμάει τον Κασμαρίδη που πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών τους στα αποδυτήρια, οι νεαροί παίκτες του Άρη φώναξαν «Άλκη ζωντανός για πάντα Αρειανός» ενώ οι παίκτες της Ξάνθης που άγγιξαν το όνειρο της πρόκρισης καθώς προηγήθηκαν, έφυγαν εμφανως απογοητευμένοι. Προς το τέλος υπήρξε μάλιστα μικρή ένταση αλλά όλα λύθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

ΑΡΗΣ: Κασμαρίδης, Σεβαστίδης, Τανούλης, Τσομπανίδης, Κράνιας (46′ Καρυπίδης), Καλτσάς (46′ Μακρής), Τσαλίκογλου ( 83′ Κοντονικολάου), Σταυρόπουλος (85′ Χατζόπουλος), Δήμου, Κατρατζής, Αλμύρας

ΞΑΝΘΗ (Προδρομίτης-Δημητριάδης): Νικολακούλης, Θωμάι, Ζαχαρής, Μητρούσης, Βαρσάμης, Τσελεμπάκης (82’ Γουναρίδης), Ζεκιράι (82’ Τσολακίδης), Νικολαΐδης (82’ Μεσίνης), Τηλαβερίδης (70’ Ντέμπροβα Άγγ.), Δεληγιαννίδης, Αγοραστός (76’ Τουλουμενίδης)