Θρακιώτης παρατηρητής θα κρίνει κορυφαίο Ευρωπαίο διαιτητή που έχει σφυρίξει μέχρι και σε τελικό Champions League!

Ένας εκ των κορυφαίων διαιτητών της Ευρώπης, ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ, θα διευθύνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Άρης-ΠΑΟΚ την Κυριακή (20/2, 19:30, «Κλεάνθης Βικελίδης»), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League. 

Είναι η δεύτερη φορά που ο Μπριχ θα διευθύνει παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς πριν από έναν χρόνο ήταν ο άρχων στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 (27/1/21). Πέρυσι «σφύριξε» και στον αγώνα ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 2-1, ενώ παλαιότερα είχε διευθύνει το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 1-4.

Ο 45χρονος Γερμανός Φέλιξ Μπριχ μεταξύ άλλων έχει «σφυρίξει» τον τελικό Champions League του 2017 (Ρεάλ-Γιουβέντους 4-1) και τον τελικό Europa League του 2014 (Σεβίλλη-Μπενφίκα 4-2 στα πέναλτι) ενώ έχει συμμετάσχει, επίσης, σε δύο Μουντιάλ (2014 και 2018), ένα EURO (2016) καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

Το πιο ενδιαφέρον όλων; Τον διαιτητή αυτόν λοιπόν θα κληθεί να κρίνει, ως παρατηρητής διαιτησίας, ένας Θρακιώτης. Ο λόγος για τον περιφερειακό σύμβουλο Ροδόπης και πρώην αντιδήμαρχο Κομοτηνής Μανώλη Ταπαντζά, ο οποίος ως παλαίμαχος διαιτητής είναι παρατηρητής διαιτησίας Super League 1 και προφανώς επελέγη από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ για να κρίνει μια από τις κορυφαίες σφυρίχτρες στην Ευρώπη.