Για ποσό – ρεκόρ πουλήθηκε από τους εκκαθαριστές άλλη μια πολυτελής βίλα του Μπιλ Πάπας στην Αυστραλία

Δευτερο περιουσιακό στοιχείο του Μπιλ Πάπας που βγήκε στο σφυρί από τους εκκαθαριστές στην Αυστραλία απέσπασε ποσό ρεκόρ, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της χώρας απέσπασε πάνω από 13,5 εκατομμύρια δολάρια το πολυτελές οίκημα Wagstaffe στην Central Coast του Σιδνεϊ.

Το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού ήταν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια περισσότερο από το ανώτατο ποσό που είχε πιάσει πώληση στην συγκεκριμένη περιοχή και μάλιστα για την ίδια κατοιία, η οποία είχε περάσει έναντι 9,5 εκατ. δολαρίων μόλις πριν 18 μήνες από μια εταιρεία της οποίας ιδιοκτήτες είναι ο Πάπας και ο συνέταιρός του Βινσέντζο Τεσοριέρο, ο οποίος έχει την έδρα του στη Μελβούρνη.

The Wagstaffe property, Agave, sold for more than its $13.5 million guide.
The Wagstaffe property, Agave, sold for more than its $13.5 million guide.

Η εταιρεία που ανέλαβε να κάνει τον πλειστηριασμό έχει την εντολή να αναζητήσει ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων και για διπλανό πολυτελές διαμέρισμα ιδιοκτησίας του Πάπας, με σκοπό σχεδόν να διπλαστεί το ποσό των 5,8 εκατ. που αγοράστηκε δυο χρόνια πριν. Η πώληση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την προσφυγή του κ. Τεσοριέρο στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο να σταματήσουν οι εκκαθαριστές την διαδικασία πώλησης των δύο πολυτελών οικημάτων στο Wagstaffe πιυ ανήκαν σε ένα τραστ που ελέγχοταν από τν Μπιλ Πάπας. Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, ο Τεσοριέρο είναι επίσης διευθυντικό στέλεχος στην εταιρεία που είχε στην ιδιοκτησία της την πολυτελή έπαυλη του ιδιοκτήτη της Ξάνθης στην Rozelle, τπ οποίο ήδη έχει εκποιηθεί από τους εκκαθαριστές για ποσό άνω των 4,4 εκατ. δολαρίων.

Τα ρεπορτάζ στην Αυστραλία υπενθυμίζουν ότ τον περασμένο Ιούλιο η τράπεζα της Αυστραλίας Westpac ξεκίνησε διαδικασία κατάσχεσης και εκποίησης περιουσιακών στοιχείων του Μπιλ Πάπας, μετά τις καταγγελίες που έκανε ότι μέσω της εταιρείας του Forum Finance, χρησιμοποιώντας πλαστά τιμολόγια και υπογραφές τουλάχιστον επτά πελατών τη τράπεζας, κατάφερε με απατηλό τρόπο να αποσπάσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Ανάλογες καταγγελίες έγιναν μετά από έρευνες και από την ιαπωνική τράπεζα Sumitomo και την γαλλική Societe Generale.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το ποσό που με απατηλούς τρόπους φέρεται να απέσπασε ο Πάπας αγγίζει τα $500 εκατ, ωστόσο όταν έγιναν οι αποκαλύψεις ο Πάπας ήδη είχε μετακομίσει ουσιαστικά στην Ελλάδα. Εκτοτε τα περιουσιακά στοιχεία του Πάπας έχουν παγώσει με δικαστική απόφαση ενώ σε βάρος του έχει εκδοθεί ένα ένταλμα σύλληψης στα τέλη του προηγούμενου χρόμου για παραβίαση αυτών των δικαστικών εντολών. Η υπόθεση στα δικαστήρια της Αυστραλίας είναι ακόμα σε αστικό-πολιτική επίπεδο, καθώς καμία ποινική δίωξη δεν έχει ασκηθεί σε βάρος του με βάση το δικαιικό σύστημα της χωρας της Ωκεανιας.