Επίθεση του Συλλόγου Παλαιμάχων ΠΑΟΚ στον Γιάννη Γούναρη και άμεση ανταπάντηση

Στα όσα είπε ο πρώην προπονητής της Ξάνθης και του Πανθρακικού Γιάννης Γούναρης σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και την απαγόρευση εισόδου του στο γήπεδο της Τούμπας απάντησαν με ανακοίνωσή τους οι βετεράνοι του ΠΑΟΚ.

Στην ανακοινωση τους αναφέρουν:

«Η αλήθεια έχει γραφτεί προ πολλού. Ο καθένας μας έχει γράψει την ιστορία του μέσα και έξω από τα γήπεδα. Ο Σύλλογος Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ διέγραψε εδώ και 10 χρόνια τον κύριο Γούναρη.

Κύριε Γούναρη, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα της αγαπημένης σου ομάδας.

Το timing, όμως, δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Βρήκες την «κατάλληλη» στιγμή να βάλλεις κατά του κυρίου Σαββίδη, να «πετάξεις λάσπη στον ανεμιστήρα», διότι έτσι ήθελαν να σε χρησιμοποιήσουν τα αφεντικά σου.

Την είσοδο στο γήπεδο της Τούμπας δεν στην απαγόρευσε ποτέ κανείς. Μπορείς να πας όποτε θέλεις. Άλλωστε, στη φιέστα του νταμπλ ήσουν εκεί, μαζί με τους πρώην συμπαίχτες σου. Από μέλος της οικογένειας των Παλαίμαχων σε διαγράψαμε, γιατί πλέον δεν έχεις το δικαίωμα να ανήκεις εκεί. Έκανες την επιλογή σου.

Είσαι πολύ λίγος για να βάλεις στο στόμα σου τον μεγάλο Γιώργο Κούδα και άλλους συμπαίχτες σου, οι οποίοι έγραψαν τη δική τους ένδοξη ιστορία με την ασπρόμαυρη φανέλα. Το ποιος είσαι και ποια συμφέροντα εξυπηρετείς το ξέρουμε καλά.

Αυτό που έχει να θυμάται ο ΠΑΟΚ από τη θητεία σου είναι η παρουσία σου στον πάγκο, σε ρόλο προπονητή, όταν έσπασε η παράδοση 22 χρόνων, όπου ο Ολυμπιακός έφυγε με 20 ήττες και μόλις 2 ισοπαλίες από την Τούμπα. Εσύ, λοιπόν, κατόρθωσες, καθήμενος στον ασπρόμαυρο πάγκο, να σπάσεις την παράδοση και να αφήσεις την αγαπημένη σου ομάδα να φύγει με το διπλό μετά από 23 χρόνια.

Σου ευχόμαστε, λοιπόν, να σου δοθεί ένα πόστο στον αγαπημένο σου Ολυμπιακό, αφού τόσο καλά παίζεις το παιχνίδι του, προβαίνοντας, μάλιστα, σε στοχευμένες δηλώσεις που στόχο έχουν να βλάψουν τον ΠΑΟΚ και τον ιδιοκτήτη του.

Όσον αφορά, λοιπόν, εν γένει την πρόσφατη συνέντευξή σου, είναι άλλη μία επικίνδυνη, ατυχής και ανόητη τοποθέτησή σου.

Δυστυχώς, η συμπεριφορά σου απέναντι στο Σωματείο, στο οποίο αναδείχτηκες, αποδείχτηκε προκλητική και άνανδρη. Η αγνωμοσύνη απέναντι σε έναν Σύλλογο, ο οποίος σου πρόσφερε τα πάντα επί 12 συναπτά έτη δείχνει, δείχνει και παντελή έλλειψη αυτοσεβασμού.

Κύριε Γούναρη, λυπούμαστε ειλικρινά για την κατάντια σου. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η ιστορία θα τους κρίνει όλους. Εμείς δεν έχουμε σκοπό να ασχοληθούμε άλλο μαζί σου. Βάλε, όμως, καλά στο μυαλό σου πως ο ΠΑΟΚ γιαγαντώθηκε και θα συνεχίσει να μεγαλώνει, είτε το θέλεις, είτε όχι, εσύ και οι όμοιοί σου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ».

Την ανακοινωση δεν άφησε αναπάντητη ο Γουναρης μέσω του προσωπικου του προφίλ:

«Αφορμώμενος από την ανακοίνωση των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, θέλω να δηλώσω τα εξής:

Αυτό που έχει να θυμάται ο κάθε Παοκτσής από τη θητεία μου ως ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ είναι ότι είμαι ο Πρώτος σε συμμετοχές αγώνων πρωταθλήματος κατά τη δεκαετία του 1970.

Επίσης, ως προπονητής παρέλαβα το 1991 έναν ΠΑΟΚ σε άσχημη κατάσταση που είχε χάσει στο κύπελλο από τη Δόξα Δράμας 2-0. Ο τότε πρόεδρος Βουλινός μού είπε ότι ο στόχος της ομάδας ήταν να αποκλείσουμε τη Δόξα Δράμας στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα να βγούμε στο UEFA.

Τελικά αποκλείσαμε τη Δόξα Δράμας με 4-0 στην Τούμπα και μετά από αυτό στα ημιτελικά αποκλείσαμε και την πρωταθλήτρια ΑΕΚ με 2-0 στην Τούμπα. Έτσι φτάσαμε στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Ο στόχος, δηλαδή, επετεύχθη. Είναι γεγονός ότι έχασε ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, όμως εγώ με τους παίκτες που είχα έκανα το καλύτερο δυνατόν. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έτσι έκλεισε η αγωνιστική χρονιά 1991-1992.

Γι’ αυτό με τιμήσατε εσείς οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2005 για τη μεγάλη προσφορά στον ΠΑΟΚ σε ειδική τελετή. Ας προσθέσω και ότι στις αρχαιρεσίες του 2000 με εκλέξατε δεύτερο σε ψήφους μετά τον Γ. Κούδα αντιπρόεδρο των βετεράνων. Όμως, από την ημέρα της ανάληψης προεδρίας του ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη, με διαγράψετε από τον σύνδεσμο βετεράνων του ΠΑΟΚ και μου απαγορεύσετε την είσοδο στην Τούμπα».