Europa League: Με αρχηγό και απροσπέλαστο τον Γιώργο Αθανασιάδη η Σερίφ «σόκαρε» (και) την Μπράγκα

Δεν λέει… να τελειώσει το όνειρο της Ευρώπης για τον Γιώργο Αθανασιάδη με την Σέριφ. Ο πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού κράτησε ανέπαφη την εστία του σε ακόμα ένα ευτρωπαϊκό ματς και έδωσε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους Μολδαβούς.

Η «Σταχτοπούτα» των Ομίλων του Champions League επικράτησε με 2-0 της Μπράγκα και απέκτησε σαφές προβάδισμα για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League με εξαιρετικά σημαντική και πάλι τη συνεισφορά του Γιώργου Αθανασιάδη, που ήταν μάλιστα αρχηγός για την Σεριφ.

Ο δανεικός από την ΑΕΚ τερματοφύλακας είχε δύο σημαντικές επεμβάσεις στο ματς. Η μία στο 75′ με το σκορ στο 1-0 και η άλλη στο 88′ σε προσπάθεια του Ρ. Χόρτα, με την Μπράγκα να προσπαθεί να μπει ξανά στο ματς.

Το 1-0 έγινε από εύστοχο πέναλτι του Τιλ, ύστερα από χέρι του Κάστρο μέσα στην περιοχή των Πορτογάλων. Στο 83′ ο Τραορέ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μπρούνο Ροντρίγκες, βρέθηκε απέναντι από τον Ματέους και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Τόσο ο Αθανασιάδης όσο και ο Στέφανος Ευαγγέλου αγωνίστηκαν για την Σεριφ και στα 90 λεπτά του αγωνα και η συμβολή τους ήταν μεγάλη ώστε ο σύλλογος από τη Μολδαβία παρά τη μεγάλη αγωνιστική αποχή να σοκάρει και την Μπράγκα.

Η ρεβάνς θα γίνει την άλλη Πέμπτη στην Πορτογαλία.