ΕΠΣ Ξάνθης: Εμμένουν στην αποχή οι διαιτητές εν αναμονή και της Γενικής Συνέλευσης των σωματείων

Προς εκτόνωση δείχνει να βαίνει η κατάσταση με τους διαιτητές στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, αν και εμμένουν στην απόφασή τους για αποχή δύο εβδομάδων. Στην καθιερωμένη συνάντηση της Δευτέρας, οι διαιτητές έκαναν εκτίμηση της κίνησής τους και θεώρησαν ότι αυτή ήταν επιτυχημένη.

Η αίσθηση που έμεινε είναι ότι από την κίνηση αυτή της αποχής που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί όλη η αγωνιστική δράση στο ερασιτεχνικό τοπικό της Ξάνθης το Σαββατοκυριακο (περιελάμβανε κανονικά αγώνες Κυπελλου και τα ματς της Β’ και Γ’ Κατηγορίας), ο στόχος που ήταν να υπάρξει προβληματισμός και συζήτηση για το θέμα από τους παράγοντες, επετεύχθη. Τα τοπικά αθλητικά μέσα ενημέρωσης ανέδειξαν το θέμα, μέσω του ThrakiSportS συζητήθηκε και εκτός Θράκης (απασχόλησε και την ΕΠΟ) ενώ μέχρι και η ΕΠΣ υποχρεώθηκε να λάβει μια απόφαση του ΔΣ που καλούσε τα σωματεία στην έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου.

Οι ημερομηνίες είναι τέτοιες που ο διάλογος αυτός αναμένεται να συμβεί στην προγραμματισμενη για το βράδυ της Παρασκευής στο Σαλέ Γενική Συνέλευση των Σωματείων της ΕΠΣ Ξάνθης. Σε κάθε περίπτωση, στην ΕΠΣ Ξάνθης δηλώνουν ότι έχουν κάνει τα κουμάντα τους και υπάρχουν χρονικά περιθώρια ολοκληρωσης της Α’ Κατηγορίας, που πρεπει να τελειώσει έγκαιρα λόγω μπαράζ, ακόμα και αν οδηγηθεί σε αναβολή και η αγωνιστική του προσεχούς Σαββατοκύριακου.

Αυτό που αποκλείουν για την ώρα από την ΕΠΣ Ξάνθης είναι το να ζητήσουν διαιτητές από τους γειτονικούς νομους (σενάριο που θα μπορούσε να παίξει μόνο για την Α’ κατηγορία και μόνο εφόσον η αποχή παραταθεί και πέραν των δύο εβδομάδων). Αφενός κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ευθεία κόντρα με την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης και τους ξανθιώτες διαιτητές, αφετέρου θα αύξανε υπερβολικά τα έξοδα. Αφήστε που δεν είναι βέβαιο ότι για παράδειγμα οι γειτονικοί νομοί της Ροδόπης, της Καβάλας και της Δράμας διαθέτουν ικανό αριθμό τριπλετών ώστε να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες και να δανείσουν και στην ΕΠΣ Ξάνθης…