Στην οροσειρά της Ροδόπης 87 ορειβάτες από τους ΕΟΣ Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε μια κοινή ορειβατική εξόρμηση στην οροσειρά της Ροδόπης από τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης και τον ΕΟΣ Κομοτηνής.

Συνολικά 87 ορειβάτες συγκρότησαν δύο ισάριθμες ομάδες διαφορετικής δυναμικότητας και με άριστη συνεργασία περπάτησαν σε ορεινά μονοπάτια της περιοχής.

Η ομάδα του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από 45 ορειβάτες, επισκέφτηκε το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου την περιοχή της Μαρώνειας, διανυκτέρευσε σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής και την Κυριακή μαζί με 42 ορειβάτες του ΕΟΣ Κομοτηνής γνώρισαν από κοντά τις ομορφιές της ορεινής Ροδόπης.

«Ο νομός Ροδόπης μαζί με τους γειτονικούς νομούς Ξάνθης και Έβρου θα μπορούσε να αποτελέσει συνολικά ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό, συνδυάζοντας τις γραφικές παραλίες, τον πλούσιο ορεινό όγκο και τα τουριστικά αξιοθέατα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο ΕΟΣ Κομοτηνής έχει τη δυνατότητα και τη θέληση να συνδράμει σε οποιαδήποτε προσπάθεια τοπικού η περιφερειακού φορέα για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής», προστίθεται. Το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης για την άριστη συνεργασία καθώς και τον υπεύθυνο για την οργάνωση της ομάδας του συλλόγου Σιδέρη Πραντσίδη.