Η απίστευτη επίδοση του Εβρίτη Κεραμίτση: 10 μήνες αήττητος με όποια ομάδα της Ρόμα και αν αγωνίζεται

Είναι μόλις 17,5 ετών και μέσα σε 10 μήνες στην Ιταλία ο έχων Εβρίτικη καταγωγή Δημήτρης Κεραμίτσης έχει καταφέρει ήδη να αφήσει το στίγμα του.

Από τον Απρίλιο του 2021 όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Έμπολι στο πρωτάθλημα Κ17, το διάστημα που μεσολάβησε για να φτάσει στην πρώτη ομάδα της Ρόμα είναι απειροελάχιστο. Ειδικά, δε, αν αναλογιστεί κανείς ότι πήγε στην Ιταλία από το «πουθενά» (βλ. πρωτάθλημα ΕΠΣ Μακεδονίας).

Είναι αυτό που στα αγγλικά ονομάζεται «meteoric rise» και αντιπροσωπεύει την «εκτόξευση» ενός ποδοσφαιριστή. Εκείνο που κάνει όλη την ιστορία ακόμα πιο ελκυστική, όπως σχολιάζει ο Γιώργος Μανταίος στο Gazzetta, είναι ότι κάθε μήνα προσθέτει και ένα νέο κεφάλαιο σ΄αυτή την υπέροχη ιστορία.

Για παράδειγμα, την περασμένη Τετάρτη σκόραρε για πρώτη φορά στην Primavera, χαρίζοντας στη Ρόμα τη νίκη 1-0 επί της Τζένοα στη Γένοβα. Το πρώτο που υποθέτει κάποιος είναι: «Σέντερ μπακ με ύψος 1.93, εντάξει! Κόρνερ-κεφαλιά-γκολ». Αμ, δε! Ο Κεραμίτσης σκόραρε με κάθετη κίνηση στην περιοχή και «βολίδα» από πλάγια θέση που έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων. Κι όλα αυτά παρουσία του Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος έχει σημειώσει τον νεαρό Έλληνα στις πρώτες σελίδες της λίστας με τα hot prospects της ομάδας.

Πέραν τούτου, συνεχίζει ακάθεκτος την διεύρυνση της απίστευτης επίδοσής του να μην έχει χάσει ποτέ με τη Ρόμα! Και δεν είναι πέντε κι έξι αγώνες, αλλά 17 σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις. Ξεκίνησε το Φθινόπωρο από την Κ18 με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς. Τον Οκτώβριο ανέβηκε στην Primavera  όπου σε 11 αγώνες η ομάδα του έχει 8 νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ συμμετείχε και στο αντίστοιχο κύπελλο Νέων στη νίκη επί της Κοζέντσα.

Στις 16/1/2022 ο Μουρίνιο τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της πρώτης ομάδας και τον χρησιμοποίησε στο ματς της 22ης αγωνιστικής της Serie A εναντίον της Κάλιαρι, όπου οι «Τζαλορόσι» επικράτησαν 1-0. Συνολικός απολογισμός 14 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 17 ματς με τη φανέλα της Ρόμα για τον 17χρονο σέντερ μπακ, ο οποίος από την ημέρα που έκανε ντεμπούτο, έμεινε στον πάγκο μόνο σε ένα παιχνίδι της Primavera: Φιορεντινα-Ρόμα 2-1, την περασμένη Κυριακή (5/2)! Κοινώς, δεν έπαιξε σε ματς που η Ρόμα έχασε…