Το εγκληματικό λάθος του Βούλιτς που… στέρησε το τρίποντο από τον ΑΟΞ

Η Ξάνθη έμεινε στο 0-0 με τον Πανσερραϊκό στα Πηγάδια, σε ένα αν όχι καταδικαστικό, τουλάχιστον… απογοητευτικό αποτέλεσμα για την εξ αναβολής 13η αγωνιστική, ειδικά μετά την πεντάρα που άφησε πολλές υποσχέσεις την περασμένη Κυριακή κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ο ΑΟΞ ήταν σαφώς πιο επιθετικός και έκανε περισσότερες τελικές σε σχέση με τα παιχνίδια κόντρα σε Απόλλωνα Πόντου και Απόλλωνα Λάρισας που έμεινε επίσης στο 0-0, πεταμένοι βαθμοί που εδώ που τα λέμε κοστίζουν περισσότερο και από τα χαμένα ντέρμπι κόντρα σε ΑΕΛ και Βέροια.

Ο Ζόραν Βούλις επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση με δύο σέντερ φορ, τον Διαμαντόπουλο και τον Ιμπραΐμι, αφενός με τον έμπειρο Έλληνα να πατάει περισσότερο περιοχή προερχόμενος από ένα εξαιρετικό παιχνίδι με δύο γκολ κόντρα στην Καρδίτσα, αφετέρου με τον Σκοπιανό να κατεβαίνει αρκετά μέτρα πιο πίσω ως πιο συμμετοχικός επιθετικός, ελλείψει και των δημιουργικών εξτρέμ (Αλί Μπαμπά, Μονρόουζ, Γκάβριτς).

Ξεκάθαρος στόχος με δύο σέντερ φορ το γρήγορο γκολ για να καθαρίσεις την υπόθεση νίκη από όσο γίνεται πιο νωρίς, να πάρεις το τρίποντο και αν έχεις την πολυτέλεια να κάνεις και ροτέισιον ενόψει του επόμενου παιχνιδιού.

Παρ’ όλο που δεν του βγήκε το αρχικό ρίσκο, αίσθηση προκάλεσε η απόφασή του να αποσύρει και τους δύο φορ μόλις στο 62′, περνώντας τους Αλί Μπαμπά και Μονρόουζ, σε μια στιγμή που ο Πανσερραϊκός όσο πήγαινε και έμενε από δυνάμεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι Σερραίοι έχουν δεχθεί 10 συνολικά γκολ στο πρωτάθλημα μετά το 70ο λεπτό και μετά, κάτι που λίγο πολύ φάνηκε και στα Πηγάδια, με την ομάδα να έχει κοπεί στα δύο και να κάνει ότι είναι εφικτό για να κρατήσει το μηδέν.

Σε αυτό το κομβικό σημείο λοιπόν, ο Βούλιτς επέλεξε να μην παίξει με καθαρό σέντερ φορ με το ματς στο 0-0, κάνοντας σαφώς ευκολότερη τη δουλειά του Διγκόζη και των παικτών του. Το λες και… ποδοσφαιρικό έγκλημα.

Ακόμα και έτσι η Ξάνθη είχε τις ευκαιρίες να πάρει το τρίποντο με το οποίο θα έβλεπε κάπως πιο κοντά την κορυφή και θα κρατούσε την ψυχολογία ψηλά με μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη, αλλά εφόσον όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο Διγκόζης κατάπιε τον Κροάτη τεχνικό, που σαφώς με τόσες λίγες μέρες στην ομάδα, δεν έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.