ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ του ΑΟΞ! Κόλλησε στο μηδέν με τον Πανσερραϊκό και ΠΕΤΑΞΕ ακόμα δύο βαθμούς

Νέα μεγάλη γκέλα του ΑΟΞ μετά την φανταστική εμφάνιση και τα πέντε γκολ κόντρα στην Καρδίτσα, αφού κόλλησε στο 0-0 με τον Πανσερραϊκό για την εξ αναβολής 13η αγωνιστική, πετώντας στα σκουπίδια ακόμα δύο πολύτιμους βαθμούς.

Μετά την πεντάρα με την Αναγέννηση Καρδίτσας, ο ΑΟΞ επέστρεψε στα ανεπιτυχή αποτελέσματα, καθώς δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων, με σοβαρές ευθύνες του Βούλιτς που ξεκίνησε με δύο σέντερ φορ και στα τελευταία λεπτά που ο Πανσερραϊκός είχε κυριολεκτικά… κλατάρει, δεν είναι επιθετικό να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το πρώτο μέρος είχε αρκετά χαμηλό τέμπο, με την Ξάνθη να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα του Διγκόζη κυρίως με μακρινά σουτ των Ιμπραΐμι στο 6′ και Γκινσάρι στο 19′. Παρ’ όλα αυτά, η μεγαλύτερη στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν σε μια από τις λίγες στιγμές που πάτησαν περιοχή τρεις παίκτες, ο Μέσσι σέντραρε και ο Ανάκογλου αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 35′.

Στο 42′ ήταν η σειρά της Ξάνθης να σπαταλήσει την δική της μεγάλη στιγμή μέχρι εκείνη την ώρα, με τον Βιθέντε να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση, αφού η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και άλλαξε πορεία από τον αγωνιστικό χώρο.

Στην ανάπαυλα ο Γκινσάρι άφησε τη θέση του στον Γκάβριτς, με τον Σέρβο να δίνει επιθετική πνοή στην Ξάνθη, αφού μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα σέντραρε επικίνδυνα, αλλά ο Διαμαντόπουλος δεν πρόλαβε να μπει στη φάση.

Στο 61′ και πάλι ο Διαμαντόπουλος δεν πρόλαβε το γύρισμα του Ιμπραΐμι, με τον Κεφαλά να απομακρύνει ενστικτωδώς σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά μετά οι δύο τους άφησαν τη θέση στους Αλί Μαπμπά και Μονρόουζ, με τον ΑΟΞ από εκεί που έπαιζε με δύο σέντερ φορ να μένει στα τελευταία λεπτά χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό.

Οι φιλοξενούμενοι που όσο περνούσε η ώρα έμεναν από δυνάμεις, αλλά παράλληλα έφταναν και κοντά στο θετικό αποτέλεσμα. Στο 68′ η σέντρα-σουτ του Τζανακάκη βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καβουσάκη.

Η Ξάνθη δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε τα πολλά γεμίσματα από φάουλ που κέρδιζε γύρω από την περιοχή των Σερραίων, με την τελευταία φάση να χάνεται στο 90+7′ όταν ο Καβουσάκης μπλόκαρε την επικίνδυνη κεφαλιά του Μονροόουζ. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα έπαιζαν με 10 παίκτες από το 90′, όταν ο Κεφαλάς αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στο κεφάλι του Μονρόουζ.

Η Ξάνθη δεν απέφυγε τη νέα γκέλα-πισωγύρισμα μετά την εμφάνιση με την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ άξιοι συγχαρητηρίων είναι οι οργανωμένοι φίλοι των δύο συλλόγων, που αντάλλαξαν τα πανό τους ως ένδειξη ενότητας ειδικά μετά τα όσα συγκλονιστικά έγιναν με την υπόθεση του Άλκη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σταύρος Τσιμεντερίδης (ΕΠΣ Κοζάνης) με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Πράχαλη και Αλέξανδρο Μπαλιάκα, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (ΕΠΣ Καβάλας). 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Zoran Vulic): Izzo, Τζανακάκης (80′ Ουνγιαλίδης), Μπάτζιος, Μιχαήλ, Δεληγιαννίδης, Δόρης, Gomez, Τσέλιος (80′ Κρητικός), Ginsari (46′ Gavric), Ibraimi (62′ Monrose), Διαμαντόπουλος (62′ Ali Baba). 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Άγγελος Διγκόζης): Καβουσάκης, Ζέρης, Κεφαλάς, Καρασαλίδης, Pinto, Κρητικός, Καραμπέρης (59′ Marchioni), Messi (81′ Φουάσης), Ανάκογλου(68′ Παπαβασιλείου), Conci (59′ Diaz), Kanis.