ΕΠΣ Ξάνθης: Προς αναβολή η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου λόγω… αποχής των διαιτητών

Στην πρωτοφανή στα χρονικά του τοπικού ποδοσφαίρου απόφαση να… απόσχουν από τους αγώνες των διοργανώσεων της ΕΠΣ Ξάνθης προχωρούν οι διαιτητές της Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαμαρτύρονται για επεισόδια που έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα σε βάρος τους στους αγώνες των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ίδίως από συγκεκριμένες ομάδες.

Μάλιστα, στην κίνησή τους αυτή συμμετέχουν και τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ που φέρονται να συντόνισαν και την όλη αυτή κίνηση, καθώς οι διαιτητές από μόνοι τους δεν διαθέτουν συνδικαλιστικό όργανο.

Εμφανίστηκε κάπως έτσι ένα τμήμα της ΕΠΣ και συγκεκριμένα το διαιτητικό κομμάτι να στρέφεται με αυτόν τον τρόπο κατά του συνόλου της Ένωσης, αφού η αποχή δεν αποφασίστηκε στα παιχνίδια των συγκεκριμένων ομάδων που βάσει της διαμαρτυρίας δημιουργούν το πρόβλημα αλλά πήρε τους πάντες η μπάλα, με πρώτη και καλύτερη την ίδια την ΕΠΣ.

Είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή δείχνει και ξεκάθαρη αμφισβήτηση για τις όποιες ποινές επιβάλει η Πειθαρχική Επιτροπή της Ενωσης, οι οποίες ως γνωστόν βάσει του ΚΑΠ βασίζονται στα φύλλα αγώνων, δηλαδή στα γραφόμενα των διαιτητών. Είναι ξεκάθαρο ότι οι διαιτητές στέλνουν μήνυμα που έχει πολλούς αποδέκτες, όχι μόνο στις ομάδες και στους παράγοντές τους.

Είναι άγνωστο αν η ξαφνική αυτή αποχή των διαιτητών, που είναι προφανές ότι έγινε συντονισμένα, θα επεκταθεί και στις εθνικές κατηγορίες, ωστόσο εκτιμάται δύσκολο γιατί εκεί οι Ξανθιώτες διαιτητές ψάχνουν συνήθως με τον… φακό τους ορισμούς, που ως γνωστόν στις εθνικές κατηγορίες συνοδεύονται και από ένα διόλου ευκαταφρόνητο χαρτζιλίκι ως αποζημίωση.

Επίσης είναι άγνωστη ποια θα είναι η αντίδραση της διοίκησης της ΕΠΣ Ξάνθης που προφανώς με την κίνηση της αποχής παίνει στο κάδρο της διαμαρτυρίας. Να έρθουν διαιτητές από άλλους νομούς λίγο δύσκολο, αφού λειψανδρία υπάρχει και στις δίπλα ΕΠΣ ενώ επιροσθέτως με αυτόν τον τρόπο θα ανέβει κατακόρυφα το κόστος διαιτησίας για τις ομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, θα έχει πολύ μεγάλη αξία ποια θα είναι η αντίδραση σε όλο αυτό της ΚΕΔ και του ίδιου του αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αλλά και της ίδιας της ΕΠΟ, που προφανώς οφειλει να ενημερωθει (αν δεν έχει ηδη ενημερωθεί) από την ΕΠΣ Ξάνθης για αυτήν την εξέλιξη.

Μέχρι τότε πάντως, όλα δείχνουν ότι η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου και κατά βάση οι προημιτελικοί αγώνες Κυπέλλου αναβάλλονται…