Super League 2: Για 34 ομάδες ήδη 54 προπονητές (οι τρεις στην Ξάνθη) and still counting!

Δεν υπάρχει αγωνιστική στη Super League 2 που δεν συνοδεύεται και με αποχώρηση προπονητή! Με αφορμή τη λύση της συνεργασίας της Καλαμάτας με τον Νίκο Αναστόπουλο αλλά και των Τρικάλων με τον Νίκο Ουσταμπασίδη, το Sportime άνοιξε τον φάκελο «προπονητής» στη Super League 2 και διαπίστωσε ότι σε σύνολο 34 ομάδων ήδη έχουν περάσει από τους πάγκους 54 προπονητές! Με το πρωτάθλημα να μην έχει φτάσει ούτε στα μισά του!

Από τον Βόρειο Όμιλο έχουν περάσει 30 προπονητές ήδη! Ίσως οι τέσσερις προπονητές που έχουν ήδη προλάβει να κοουτσάρουν τον ΑΟ Τρίκαλα, με τον Καβακά να… διπλώνει, να αποτελεί ρεκόρ! Ξεκίνησε ο Αμπρόουζ που δεν πρόλαβε επίσημο ματς, τον διαδέχθηκε ο Καβακάς, ακολούθησε ο Αμπέντε, τον διαδέχθηκε ο Εβρίτης Νίκος Ουσταμπασίδης τον οποίο θα αντικαταστήσει ξανά ο Καβακάς!

Συνωστισμός στη δεύτερη θέση. Η Ξάνθη, η ΑΕΛ και ο Ολυμπιακός Βόλου έχουν κάνει τρεις αλλαγές!  Ο Γκουτσίδης είναι ο τρίτος μετά τους Φραντέσκο, Φυντάνη στους «βυσσινί».  Τρίτος και ο Βούλιτς στην Ξάνθη αφού προηγήθηκαν Κεχαγιάς και Μονρόουζ.  Μπόλικο πηγαίνε-έλα και στον Ολυμπιακό Βόλου. Με Βούζα πλέον οι Θεσσαλοί, μετά τους Βαζάκα και Γκαγιέχα!

Με άλλον ξεκίνησαν και με άλλον πορεύονται, άλλες τέσσερις ομάδες. Ο Πιερικός (Θεοδοσιάδης – Βαζάκας), η Καβάλα (Καραμπιμπέρης – Νούρι), ο Απόλλων Λάρισας (Στράτσια – Γράφας) και ο Πανσερραϊκός (Σαραγόσα – Διγκόζης).

Οι υπόλοιπες 9 ομάδες του ομίλου συνεχίζουν με τους ίδιους. Η Βέροια με Δερμιτζάκη, η Αναγέννηση Καρδίτσας με Αμανατίδη, ο Αλμωπός με Τυριακίδη, ο Θεσπρωτός με Ρότσα, ο Απόλλων Πόντου με Καλαϊτζίδη, η Νίκη Βόλου με Βοσνιάδη, ο Ηρακλής με Γεωργιάδη και οι δύο «μικροί» των «μεγάλων». Ο Ολυμπιακός Β’ με Ιμπαγάσα και ο ΠΑΟΚ Β με Γκαρσία.

Στο ταμείο, στις ομάδες του 1ου ομίλου έχουν δουλέψει μέχρι στιγμής, 30 προπονητές! Στο φινάλε του πρώτου γύρου που ουσιαστικά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αφού εκκρεμούν άλλα 20 παιχνίδια που έχουν αναβληθεί (τρία εκ των οποίων διεξάγονται αυτήν την Τετάρτη, ανάμεσά τους και το ΑΟΞ – Πανσερραϊκός).

Στον Νότιο όμιλο, η κατάσταση με τις αλλαγές προπονητές είναι πιο μαζεμένη, αλλά υπάρχει χρόνος για την… ανατροπή! Με… βραχεία κεφαλή προηγείται ο Καραϊσκάκης Άρτας. Ο Φραντζέσκος είναι ο τρίτος, διαδεχόμενος τους Καβακά και Τζουγκάνοβιτς.

Τον ακολουθούν πέντε ομάδες. Η Κηφισιά που μετά τον Κούστα πήρε Ελευθερόπουλο, ο Διαγόρας που ξεκίνησε με Θεοδοσιάδη και συνεχίζει με Προβύδα, ο Ηρόδοτος με τον Φυντάνη να αντικαθιστά τον Τάτση, ο Παναθηναϊκός που χώρισε με Βονόρτα και προσέλαβε Βάθκεθ και προσεχώς και η Καλαμάτα που ψάχνει προπονητή, μετά το διαζύγιο με τον Αναστόπουλο.

Οι υπόλοιπες 11 ομάδες, κόντρα στο ρεύμα της κατηγορίας, διατηρούν τους ίδιους προπονητές με τους οποίους ξεκίνησαν στην άκρη των πάγκων τους. Ταουσιάνης στον Λεβαδειακό, Οφρυδόπουλος στην ΑΕΚ Β’, Μπαδήμας στον Εργοτέλη, Βέλιτς στην Επισκοπή, Βεργέτης στην Ιεράπετρα, Βελιτζέλος στον Βλαχιώτη, Παπαδόπουλος στα Χανιά, Βόκολος στη Καλλιθέα, Χαραλαμπίδης στο Αιγάλεω, Νόλης στη Ζάκυνθο και Αντωνίου στη Ρόδο.

24 προπονητές στο τυπικό φινάλε του πρώτου γύρου, αφού και στον 1ο όμιλο τα παιχνίδια που δεν έχουν διεξαχθεί πάρα πολλά. 28 τον αριθμό. 3,5 ολόκληρες αγωνιστικές!

Η ευχάριστη νότα της ιστορίας, το γεγονός οτι από τις 33 ομάδες που έχουν προπονητή (η Καλαμάτα ψάχνει τον αντικαταστάτη του Αναστόπουλου), οι 27 έχουν Έλληνες προπονητές. Εξαίρεση αποτελούν οι Ξάνθη, Ολυμπιακός Β’, ΠΑΟΚ, Β’, Καβάλα από τον 1ο όμιλο και οι Παναθηναϊκός Β’, Επισκοή από τον 2ο.