Ισοφάρισε ρεκόρ 25ετίας ο ΑΟΞ! Σκόραρε 4 γκολ σε ένα ημίχρονο σε εντός έδρας αγώνα μετά τον Απρίλη του 1996!

Ο ΑΟΞ διέσυρε με 5-2 την Αναγέννηση Καρδίτσας για την 17η αγωνιστική της Super League 2, επιστρέφοντας εμφατικά στα θετικά αποτελέσματα μετά τα πέντε τελευταία παιχνίδια.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στην αναμέτρηση είναι ότι η Ξάνθη κατάφερε να προηγηθεί με 4-0 μόλις από το ημίχρονο, τελειώνοντας από νωρίς και με…στυλ την υπόθεση τρίποντο, ισοφαρίζοντας παράλληλα το ρεκόρ που κρατούσε πάνω από 25 χρόνια.

Ήταν 7 Απριλίου το 1996 όταν η Ξάνθη υποδεχόταν τον Άρη στο γήπεδο του ΑΟΞ, για την 28η αγωνιστική της Super Legue. Έχοντας στον πάγκο τον Αυστριακό Κουρτ Γιαρά, κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 4-0 από το ημίχρονο, χάρη στα γκολ των Μαρσέλο (14′), Βρύζα (17′), Τσιμπλίδη (25′) και Παπαδημητρίου (42′).

Σε αντίθεση με την αναμέτρηση με την Καρδίτσα το 4-0 που διαμορφώθηκε από το ημίχρονο είχε μείνει μέχρι το φινάλε. Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλάμε για εντός έδρας αναμετρήσεις, καθώς πρόσφατα ο ΑΟΞ πέτυχε 5 γκολ σε ένα ημίχρονο κόντρα στους ερασιτέχνες της Καβάλας για το τελικό 0-6, σε ένα ιδιαίτερο ματς που δεν χρήζει ποδοσφαιρικής συζήτησης.