Χωρίς νόμιμη άδεια η λέσχη των XanthiFans σύμφωνα με τηλεοπτικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 (+video)

Η λέσχη φίλων της Ξάνθης, οι περίφημοι XanthiFans, ήταν μια από τις μόλις 10 νόμιμες λέσχες φιλάθλων όλης της χώρας, σύμφωνα με το σχετικό Μητρώο που είχε ανακοινώσει το ίδιο το υφυπουργείο Αθλητισμού στα τέλη του 2019.

Όπως προέκυπτε από εκείνη την ανακοίνωση, μόλις δέκα τέτοιοι σύνδεσμοι σε όλη τη χώρα πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και ανάμεσα σε αυτούς είναι οι XanthiFans και οι Γαλάζιοι Αργοναύτες της Καβάλας. Επίσης καταγράφονταν η Original 21 της ΑΕΚ, ο Super 3 του Αρη αλλά και Λέσχες Φίλων του Παναθηναϊκού, του Αρη, του ΟΦΗ, του Πανιωνίου και της Νίκης Βόλου αλλά δεν υπήρχε καμία αναφορά σε οποιονδήποτε σύνδεσμο ομάδων όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Δυο και κάτι χρόνια μετά, με αφορμή την δολοφονία του Αλκη Καμπανού, στην τηλεόραση του ANT1 έκαναν ένα ρεπορτάζ σε σχέση με το ποιες είναι οι νόμιμες λέσχες φιλάθλων στην χώρα. με βάση αυτό το επικαιροποιημένο ρεπορτάζ, το οποίο προλόγισε στο κεντρικό δελτίο ο Νίκος Χατζηνικολάου, οι XanthiFans έχουν απωλέσε την σχετική άδεια και έχουν περάσει στην… παρανομία. Γενικά, η συντριπτική πλειοψηφία των συνέσμων οπαδών δεν διαθέτει την απαραίτητη από το νόμο άδεια.

Καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σε αυτό το ρεπορτάζ από την πλευρά του ξανθιώτικου συδνέσμου. Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο ακόλουθο βίντεο:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.