Νέα κλήση της ΠΑΕ Ξάνθη στην ΕΕΑ για επιπρόσθετες διευκρινίσεις από Μπιλ Πάπας για το ιδιοκτησιακό της καθεστώς

Σε νέα ακρόασ κλήθηκε η ΠΑΕ Ξάνθη από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση σε σχέση με το ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

Η ΠΑΕ Ξάνθη κλήθηκε μετά την γραπτή δήλωση του Μπιλ Πάπας σε δικαστήριο της Αυστραλίας ότι έχει πουλήσει τι μετοχές του στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της ομάδας.

Μετά από σειρά αναβολών αρκετών μηνών, η υπόθεση συζητήθηκε τον περασμένο μήνα παρουσία του Μπιλ Πάπας αλλά και δικηγόρου της αυστραλιανής τράπεζας WestPac, όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS.

Εκτοτε δεν ειχαμε την παραμικρή ενημέρωση από την ΕΕΑ για την απόφασή της επί της υπόθεσης, πέρα από το γεγονός ότι ορίστηκαν δύο εισηγητές από την Επιτροπή για να ερευνήσουν το θέμα.

Η μόνη εξέλιξη που υπήρξε ήρθε από την Αυστραλία, με το ομοσπονδιακό δικαστήριο να ανοίγει τον δρόμο για κατασχέσεις σε περιουσιακά στοιχεια του Μπιλ Πάπας στην Ελλάδα.

Είναι άγνωστο αν αυτή η εξέλιξη έχει να κάνει και με την ακρόαση της ΠΑΕ Ξάνθη από την ΕΕΑ, πάντως όπως το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε γνωστό, η ομάφα κλήθηκε για επιπρόσθετες εξηγήσεις.

Ωστόσο την Δευτερα, αν και το θέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη, δόθηκε μια ακόμα αναβολή και οι εξηγήσεις από την ΠΑΕ Ξάνθη θα παρασχεθούν από την ΕΕΑ στο τέλος της εβδομάδα.

Η ενημέρωση της ΕΕΑ αναφέρει:

3. Ακρόαση της ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ σύμφωνα με το άρθρο 77Α παρ.1 εδ.εδ. α΄και δ΄και παρ.9 ν.2725/1999, όπως ισχύει, σχετικά με το νυν ιδιοκτησιακό της καθεστώς.
Αναβάλλει για 11-02-2022