Έντονη αψιμαχία ανθρώπων της νυν διοίκησης της ΠΑΕ Ξάνθη με τον «γενικό κουμανταδόρο» της εποχή Πανόπουλου

Εντονη αψιμαχία μεταξύ ανθρώπων της ομάδας του ΑΟΞ από τη νυν διοίκηση και κορυφαίου πρώην παράγοντα της ΠΑΕ της εποχής Πανόπουλου (αλλά και Κοκκάλα πιο πριν) δημιουργήθηκε στα VIP του Xanthi FC Arena λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης του ΑΟΞ με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι στον κόσμο της Ξάνθης εξαιτίας κυρίως των τελευταίων ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, αρχικά υπήρξε έντονη λογομαχία αλλά παραλίγο οι πρωταγωνιστές να μην μείνουν μόνο στα λόγια με αποτέλεσμα να χρειαστεί παρέμβαση της αστυνομίας, ώστε να λήξει το περιστατικό. Ενα περιστατικό ωστόσο το οποίο μοιραία έγινε αντιληπτό ακόμα και από τους σχολιαστές της μετάδοσης της ΕΡΤ, οι οποίοι τόνισαν ότι υπήρξε μια ένταση ανάμεσα σε παράγοντες της πρώην και της νυν διοίκησης της Ξάνθης.

Σε ένα γήπεδο που θυμίζει… «εκκλησία», όπως κατ’ επανάληψη έχει επισημανθεί άλλοτε για καλό λόγο και άλλοτε για κακό, όταν ανέβηκαν οι τόνοι, αυτό μοιραια έγινε αντιληπτό σε όλους τους παρευρισκόμενους από την πλευρά της κερκίδας των επισήμων αλλά και από τους ποδοσφαιρστές που εκείνη την στιγμή εισέρχονταν στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί όπως και να το κάνουμε, άλλο να τσακώνονται 2-3 άνθρωποι ενώπιον μιας κερκίδας 5.000 ατόμων και άλλο να γίνεται κάτι τέτοιο μπροστά σε 100 άτομα που κάθονται μάλιστα αρκετοί από αυτούς αραία – αραία.

Αναμεσα στους πρωταγωνιστές του επεισοδίου ο Νίκος Επιτρόπου, επί πολλά χρόνια διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ και ίσως ο πιο στενός συνεργάτης του Πανόπουλου όλα τα 30 χρόνια που βρέθηκε στο τιμόνι της ομάδας (ακόμα και τα τελευταία που για προσωπικούς λόγους είχε παραιτηθεί από την διοίκηση, στην πραγματικότητα αυτός ήταν με εντολή Πανόπουλου ο «γενικός κουμανταδόρος», όπως είχε αναδείξει το ThrakiSportS).

Παρών επίσης στο επεισόδιο και ο Ανδρέας Γκλαβίνης, το μόνο νυν μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη που βρέθηκε στο γήπεδο την Κυριακή, ο οποίος έμεινε μάλλον απαθής στο συγκεκριμένο περιστατικό και τελικά μάλλον βρέθηκε στο στόχαστο και των δύο πλευρών, με τους παλιούς να λένε ότι δεν επενέβη για να πέσουν οι τόνοι και να προστατεύσει τον Επιτρόπου, τους δε ωστόσο να υποστηρίζουν ότι δεν πήρε ξεκάθαρα το μέρος τους στην ένταση που προκλήθηκε λίγο πριν την σέντρα.

Οι σκηνές απείρου κάλους που παραλίγο να εκτυλιχθουν δείχνουν πάντως και το κλίμα που επικρατεί ακόμα και στις τάξεις των φίλων του ΑΟΞ, όπου έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με το αν θα ήταν καλύτερα εφόσον είχε παραμείνει ο Πανόπουλος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήταν παράγοντας σταθερότητας που κράτησε τρεις δεκαετίες την ομάδα στην SL1, αρκετοί όμως επισημαίνουν ότι η ομάδα περνάει αυτήν την περιπέτεια της Β’ Εθνικής εξαιτίας του Πανόπουλου και των ανθρώπων του.

Μάλιστα, αρκετοί υποστηρίζουν ότι η παλιά τάξη πραγμάτων στον ΑΟΞ με το που βρέθηκε εκτός πραγμάτων, υποσκάπτει από την πρώτη στιγμή την όλη προσπάθεια της καινούριας διοίκησης θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δικαιωθεί στα μάτια των φίλων του ΑΟΞ για την πολυετή προσφορά της, που θεωρεί ότι απαξιώνεται από τους νεότερους…