Κύπελλο Ελλάδος: Υπό το βλέμμα του… Άλκη ο μεγάλος τελικός με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει τις αδερφές Κεπεσίδου

Κυπελλούχος Ελλάδος στέφθηκε ο ΠΑΟΚ για 6η φορά στην ιστορία του και μάλιστα 4η συνεχόμενη απέναντι στο αντίπαλο δέος του στο γυναικείο χαντμπολ, την ομάδα της Νέας Ιωνίας. Επικράτησε με 21-20 σε ένα δραματικό και επεισοδιακό αγώνα που έγινε για το 18ο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών που διεξήχθη στη Χαλκίδα.

Οι δυο γκολκήπερ ήταν οι κορυφαίες, η Εμμανουέλα Τσικνάκη με 13/32 επεμβάσεις του ΠΑΟΚ ήταν η MVP της αναμέτρησης, ενώ και η Εβρίτισσα Μάγδα Κεπεσίδου από την Νέα Ιωνία έκανε καταπληκτικό παιχνίδι με 18/38 αποκρούσεις. Η αδερφή της Νικολίνα είχε 4 γκολ και ήταν επίσης από τις κορυφαίες, για την Νέα Ιωνία που έκανε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παικτριών του ΠΑΟΚ λόγω Covid

Η Νέα Ιωνία ξεκίνησε καλύτερα το ματς και κατάφερε να προηγηθεί 8-6 (20:52) με κορυφαίες τις αδερφές Κεπεσίδου. Η Μάγδα είχε καίριες επεμβάσεις (9/14) με εξαιρετικό ποσοστό (65%) και η Νικολίνα επιθετικά έδινε τις λύσεις με 3 γκολ έως εκείνο το σημείο. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε κατόρθωσε να γυρίσει το ματς και να μετατρέψει το 6-8 σε 11-8 στο ημίχρονο με σερί 6-0.

Η ομάδα του Σάσα Ζιβούλοβιτς διαχειρίστηκε την εις βάρος της κατάσταση με ψυχραιμία και μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια (13-13) στο 38:50, αλλά ο ΠΑΟΚ επανέφερε την διαφορά στο +4 (17-13) στο 46:30. Με νέο σερί 4-0 αυτή της φορά της Νέας Ιωνίας είχαμε άλλη μία ισοπαλία (17-17 και 18-18) αλλά Βράντσιτς έδωσε αέρα δύο γκολ (21-19) στον ΠΑΟΚ στο 57’ και η Στουγιαννίδου σημείωσε το τελευταίο γκολ (21-20) στο 59:50.

Αξίζει να σημειθεί ότι η Νέα Ιωνία κατέθεσε ένσταση στην οποία έγραψε τα εξής: «Καταθέτουμε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή των αθλητριών του ΠΑΟΚ που νόσησαν με covid-19 και δεν τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που υποδεικνύει η ΚΥΑ για την συμμετοχή των αθλητριών που έχουν νοσήσει, όπως PCR η rapid test».

Οι διαιτητές απάντησαν: «Επί της ανωτέρα ενστάσεως τα rapid test του ΠΑΟΚ προσκομίστηκαν σε ηλεκτρονική μορφή και ελέγχθηκαν στις 16:15. Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτών λόγω του ανωτέρω συμβάντος».

Από την πλευρά της η Μάγδα Κεπεσίδου, αρχηγός και τερματοφύλακας της Νέας Ιωνίας ανέφερε: «Ήταν ένας τελικός- διαφήμιση για το γυναικείο χάντμπολ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δύο φορές επιστρέψαμε από το -4 και το -3. Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα μου, δεν τα παρατήσαμε, παλέψαμε ως το τέλος».

Αξίει να σημειωθεί ότι τα κορίτσια του ΠΑΟΚ αφιέρωσαν το κύπελλο στον Άλκη όπως φαίνεται και στην φώτο…