Το παράπονο του Αβεντισιάν για ΠΑΟΚ και Γκαρσία περιμένοντας το ντεμπούτο του με τους Αετούς

To ντεμπούτο του στην Ολλανδία με τους Αετούς της Γκοόυ Αχέντ Ιγκλς περιμένει κόντρα στην Γκρόνιγκεν την Κυριακή ο 19χρονος Ξανθιώτης αμυντικός Αβεντίς Αβεντισιάν.

Ο Αβεντισιάν με καταγωγή από την μητέρα του Γεωργία Ορφανίδου από την Σταυρούπολη Ξάνθης, έδωσε συνέντευξη στο metrosport.gr και αναφέρθηκε στο μεγάλο του παράπονο από τον ΠΑΟΚ.

Και αυτό δεν είναι άλλο από τη… συμμετοχή στην πρώτη ομάδα, που δεν αγωνίστηκε και συμφωνήθηκε ωστόσο να μετακινηθεί ως ελεύθερος στη νέα του ομάδα και ο ΠΑΟΚ να κρατήσει ποσοστό 25% επί των δικαιωμάτων του σε περίπτωση μεταπώλησης.

Κάτοικος Ολλανδίας πλέον, αγωνιζόμενος με τη Γκόου Αχέντ Ιγκλς και ενώ βρίσκεται στο πρώτο διάστημα της προσαρμογής του, μιλάει για την πρώτη του γνωριμία με το εξωτερικό, τους λόγους που δεν πήρε την ευκαιρία που περίμενε στον Δικέφαλο αλλά και τους κολλητούς του, Θεοχάρη Τσιγγάρα και Γιάννη Κωνσταντέλια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Αβεντίς, πως είναι το πρώτο διάστημα στην Ολλανδία;
“Είναι μία νέα αρχή, ένα νέο και πολύ ωραίο ξεκίνημα. Πρόκειται για ένα οικείο περιβάλλον καθώς είχα βρεθεί και πριν λίγες εβδομάδες εδώ για να δοκιμαστώ και αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Μου αρέσει το ολλανδικό ποδόσφαιρο, έχω βρεθεί σε όλες τις αποστολές της ομάδας μέχρι στιγμής, περιμένω το επίσημο ντεμπούτο μου ενώ μέχρι τώρα έχω αγωνιστεί σε φιλικές αναμετρήσεις που δώσαμε. Η χώρα έχει απίστευτα γήπεδα και εγκαταστάσεις, είναι καλύτερα από ότι το περίμενα. Ειδικά στην αναμέτρηση με τη Χέρενφειν είδα ένα απίστευτο γήπεδο. Μέχρι στιγμής δεν είχε κόσμο στα γήπεδα εξαιτίας του Covid-19, αλλά από εδώ και πέρα θα έχει το 1/3 της χωρητικότητας”.

Αγωνιστικά τι διαφορές εντοπίζεις από την Ελλάδα;
“Έχει μεγάλη διαφορά επιπέδου, πιο γρήγορος ρυθμός, πιο aggressive παιχνίδι ωστόσο υπάρχουν πολλά τρεξίματα, παίζεις ελεύθερα, μου ταιριάζει σαν τρόπος παιχνιδιού. Παίζαμε με τριάδα, με έχουν δοκιμάσει και εξτρέμ, θα μπορούσε να είναι μία εναλλακτική για εμένα καθώς μου αρέσει πολύ να επιτίθεμαι και το έμαθα από τον ΠΑΟΚ που είμασταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα, η θέση μου είναι αριστερό μπακ, αλλά εδώ είσαι full back. Μόλις ήρθα στην ομάδα, ένας υπεύθυνος σκάουτινγκ μου είπε ότι θα μπορούσα να παίξω σε όλη την αριστερή πλευρά λόγω των χαρακτηριστικών μου”

Η Ολλανδία σαν επιλογή πως προέκυψε; Υπήρχαν προτάσεις από άλλους συλλόγους;
“Δεν είχα κάτι άλλο επίσημο από σύλλογο, γιατί φήμες υπήρχαν πολλές. Είναι ένα πρωτάθλημα που μου ταιριάζει, είναι μία ομάδα που με πιστεύει, και είναι έτοιμη να μου δώσει τις ευκαιρίες που θέλω. Είναι ένα σκαλοπάτι για εμένα, είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση από την Κ19 να παίζεις στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Ήμουν 13 χρόνια στον ΠΑΟΚ, πάντα υπάρχουν δυσκολίες, κάποιες χρονιές ένιωθα να περιορίζομαι, μια συγκεκριμένη χρονιά και είχα μάθει να είμαι βασικός. Πάντα θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες και τότε θα πρέπει να αντιδράσεις και τότε θα δείξεις ότι είσαι δυνατός”

Στον ΠΑΟΚ περίμενες να πάρεις μία ευκαιρία με την πρώτη ομάδα;
“Με τον κύριο Γκαρσία δεν πήρα την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα, δεν ήμουν από τους παίκτες που είχε στο πλάνο του ενώ με τον κύριο Φερέιερα νωρίτερα είχα κάποιες προπονήσεις και έδειχνε να του αρέσω αλλά μετά έφυγε από τον Σύλλογο. Γενικά, δεν είχαμε καλή σχέση με τον Πάμπλο Γκαρσία, θα την χαρακτήριζα “τυπική”. Ήταν ένας από τους λόγους που με έφερε πίσω, σε μία ομάδα που αγάπησα και ανδρώθηκα. Ο κύριος Γκαρσία ήθελε τα μπακ πιο “αμυντικά”, εγώ ήμουν πιο επιθετικός και αυτός ήταν ένας λόγος που δεν ταιριάζαμε στην αγωνιστική φιλοσοφία. Την επόμενη χρονιά βρήκαμε έναν άλλο ρόλο, πιο περιορισμένο και έπαιζα ως τρίτο στόπερ. Με τον Μαλεζά, έπαιζα πιο ελεύθερα, ένιωθα ότι με πίστευε. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία”

Ο κόουτς Μαλεζάς τι σου είπε για την επιλογή του εξωτερικού;
“Είχα εξηγήσει το πως είναι τα πράγματα για εμένα, είχαμε μία πολύ οικεία και φιλική σχέση. Μόλις είχε εμφανιστεί το ενδιαφέρον του εξήγησα το τι ήθελα, μου ευχήθηκε τα καλύτερα και μου είπε να πάω και να εκπληρώσω τον στόχο μου”.

Σου έχει μείνει ως παράπονο ότι δεν πήρες αυτή την ευκαιρία που λες;
“Θα ήθελα να είχα πάρει μία ευκαιρία στην πρώτη ομάδα, όπως είχε γίνει η κατάσταση όμως δεν ήταν εύκολο. Από την στιγμή που με έχουν πιστέψει στο Ολλανδικό πρωτάθλημα γιατί όχι να μην παίξω στην Ελλάδα; Το παράπονο μου είναι ότι 13 χρόνια δεν είδαν αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω”.

Από τα παιδιά της ηλικίας σου που είναι τώρα στην πρώτη ομάδα, με ποιους έχεις επαφές;
“Έχω πολύ στενές επαφές με τον Χάρη Τσιγγάρα και τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Είμαι πολύ χαρούμενος και για τους δύο, είναι πολύ καλοί μου φίλοι και ποδοσφαιριστές. Είναι καλό βήμα για τον Κωνσταντέλια, να πάρει παιχνίδια και τον χρόνο συμμετοχής που θέλει. Με τον Χάρη μιλάμε σε καθημερινή βάση, ήμουν σίγουρος για αυτόν, περίμενε για την ευκαιρία του και θα την αρπάξει. Τα παιχνίδια δίνουν εμπειρία για τον ποδοσφαιριστή και τον κάνουν άντρα”.

Θα ήθελες να πεις κάτι για όλα αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΚ;
“Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκα, πήρα κάτι από όλους. Μεγάλο κεφάλαιο ο ΠΑΟΚ, κλείνει για την ώρα, αυτά τα 13 χρόνια με έκαναν ποδοσφαιριστή και με μεγάλωσαν. Ήταν αξέχαστα χρόνια με διεθνή τουρνουά, είχαμε διακρίσεις, μία τρομερή φουρνιά. Μετά στις υποδομές από την Κ15 μέχρι την Κ19”.