Διαδικτυακή συνάντηση του προέδρου της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιου με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη

Διαδικτυακή  συνάντηση είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ Βαγγέλης Λιόλιος με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και τους προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη ως προέδρου της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι πρόεδροι των ΠΕΔ Ν. Αιγαίου  Αντώνης Καμπουράκης, Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος Σουλιώτης, Δυτικής Ελλάδας Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Αν. Μακεδονίας Θράκης Βασίλης Μαυρίδης, καθώς και ο γραμματέας της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου Γιώργος Πόκκιας και εκ μέρους της ΠΕΔ Θεσσαλίας ο Δημήτρης Τζούμας.

Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος παρουσίασε την πρότασή του για τη συμβολή των Δήμων στην επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ. Ειδικότερα ο Λιόλιος ζήτησε τη συνεργασία και την αρωγή των Δήμων για την άμεση αξιοποίηση και  μετατροπή των περίπου 1000 αθλητικών σωματείων της ΕΟΚ που δραστηριοποιούνται ανά την Ελλάδα, σε ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας, προσφέροντας και κοινωνικό έργο, πέρα από το σημαντικό αθλητικό έργο που ήδη προσφέρουν.

Στόχος όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, είναι να διοργανωθούν ανά την Ελλάδα αθλητικές δραστηριότητες που θα προσελκύουν το ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών, αλλά και να μετατραπούν οι ομάδες από απλοί αθλητικοί σύλλογοι  σε φορείς πολλαπλών δράσεων, όπως ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά, η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης. Να γίνουν χώροι ένταξης και άλλων ανθρώπων, όπως οι μετανάστες. Ο κ. Λιόλιος υπογράμμισε ότι η συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι η πρόταση της ΕΟΚ είναι καλοδεχούμενη και ότι βρίσκει «ορθάνοιχτες τις θύρες» της Αυτοδιοίκησης για  συνεργασία. Ο αθλητισμός, είπε, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες για κάθε Δήμο, μικρό ή μεγάλο. Χιλιάδες παιδιά αθλούνται καθημερινά στις δημοτικές αθλητικές υποδομές τους και παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, όλοι μεριμνούν για τη στήριξη των αθλητικών σωματείων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαβεβαίωσε επίσης ότι τόσο η ΚΕΔΕ, όσο και οι Δήμοι  με χαρά θα συμβάλουν  και θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, η οποία έρχεται την κατάλληλη στιγμή,  σε μια δύσκολη περίοδο για τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα για τα παιδιά που δοκιμάζονται από την πανδημία. Την ίδια διαβεβαίωση εξέφρασαν και όλοι οι πρόεδροι των ΠΕΔ που συμμετείχαν στη συνάντηση και συμφωνήθηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνουν επιμέρους συναντήσεις του Λιόλιου με τις κατά τόπους ΠΕΔ προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν οι  δράσεις ανά περιφέρεια και Δήμο.