Έπεσαν οι υπογραφές για το νέο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης αλλά δεν αναμένεται πριν το 2025 η παράδοσή του

Υπεγράφη το πρωί της Τρίτης 1ης Φεβορυαρίου 2022 από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, η σύμβαση ανάθεσης και κατασκευής του έργου «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης», ποσού  3.626.276,68 € πλέον ΦΠΑ.

Το καινούριο κλειστό γυμναστήριο πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, έκτασης 45.689,19 τ.μ. στο ανατολικό τμήμα σε σημείο που έχει άμεση συνδεσιμότητα με τους κύριους συγκοινωνιακούς άξονες της πόλης. Οπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, το νέο κτίριο θα τοποθετηθεί νότια του κλειστού κολυμβητηρίου, έτσι ώστε τα δύο κτίρια να δημιουργούν ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.

Το νέο κλειστό γυμναστήριο, που προορίζεται για τη διεξαγωγή αγώνων πετοσφαίρισης (volleyball), καλαθοσφαίρισης (basketball), χειροσφαίρισης (handball), σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είναι χωρητικότητας 1.042 ατόμων (όλες οι θέσεις σε σταθερές κερκίδες), εκ των οποίων οι 10 θέσεις προβλέπονται για ΑΜΕΑ.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης και παράδοσης του έργου καθορίζεται σε χρονικό διάστημα 36 μηνών από σήμερα. Συνεπώς το νέο έργο δεν αναμένται να παραδοθεί πριν την έλευση του 2025.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ένα έργο από τα χαρτιά, περνάει πλέον στην πράξη. Γίνεται πράξη για μια Αλεξανδρούπολη που αλλάζει, μεγαλώνει και μαζί της πολλαπλασιάζονται οι ανάγκες των νέων κυρίως ανθρώπων. Με την υπογραφή της σημερινής σύμβασης ξεκινούν άμεσα οι εργασίες κατασκευής του έργου. Ευελπιστούμε ότι θα τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για ένα έργο που τόσο πολύ το έχει ανάγκη η πόλη μας, καθώς τόσο οι αθλητές και τα αθλητικά σωματεία όσο και οι νέοι μας διψούν να κάνουν χρήση του χώρου αυτού. Θέλω να ευχαριστήσω τους μηχανικούς μας, τους υπαλλήλους, τους αιρετούς και όποιον συνέβαλε στην ομαδική αυτή προσπάθεια ώστε αυτή η μακέτα που ένα χρόνο πριν είχα στα χέρια μου να μετατραπεί μέσα από αυτή τη σύμβαση σε ένα μεγάλο έργο. Ξεκινάμε τις εργασίες! Δε σταματάμε να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε!»