Υπογράφεται με πολλά ταρατατζούμ η σύμβαση ανάθεσης και κατασκευής του νέου Κλειστού της Αλεξανδρούπολης

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης γνωστοποίησε ότι «αύριο Τρίτη 01.02.2022, ώρα 10.00 π.μ. στο γραφείο δημάρχου θα υπογραφεί η σύμβαση ανάθεσης και κατασκευής του έργου “Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης” από τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας».

Πρόκειται για ένα έργο που έχει περάσει από 40 κύμματα τα τελευταία οκτώ σχεδόν χρόνια, όταν και είχε πρωτοεξαγγελθεί παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014. Τελικά το κλειστό, για το οποίο είχαν εξασφαλιστεί περίπου 4 εκατ. ευρώ από τον αείμνηστο περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, θα δημιουργηθεί με αρκετά μικρότερη χωρητικότητα σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Σημασία έχει βέβαια να γίνει, με την δημοτική αρχή να έχει ως στόχο να παραδοθεί στους πολίτες πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές, ώστε να μπορέσει να καρπωθεί εκλογικά αυτήν την επιτυχία. Σε πρώτη φάση ωστόσο διοργανώνει «φιέστα» για τις υπογραφές και μόνο αυτής της πολύ σημαντικής για την πρωτεύουσα του Έβρου αθλητικής υποδομής.

Η κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης θεωρείται εδώ και χρόνια απόλυτη προτεραιότητα για την αθλητική κοινότητα όλης της πρωτεύουσας του Έβρου.

Σε κάθε περίπτωση, με τις τόσες διαψεύσεις που έχουν υπάρξει στην υπόθεση μέχρι στιγμής όλα τα προηγούμενα χρόνια επί διαφορετικών κυβερνήσεων, περιφερειαχών και δημοτικών αρχών αλλά και με την υλοποίηση του έργου να θυμίζει… «γεφύρι της Άρτας», είναι λογικό οι δημότες της Αλεξανδρούπολης να παραμένουν επιφυλακτικοί.