Η βασική και οι δύο αναπληρωματικές επιλογές του Κώστα Κωνσταντινίδη για τον πάγκο της Εθνικής Ομάδας

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της πρόσληψης του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελλάδας. Ο Εβρίτης τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης, σε συνεργασία με τον Τάκη Φύσσα, έχει προχωρήσει τις επαφές για την εύρεση του αντικαταστάτη του Τζον Φαν’τ Σχιπ και όπως φαίνεται πλέον ο εκλεκτός έχει βρεθεί στο πρόσωπο του 61χρονου Ελβετού τεχνικού, Μαρσέλ Κόλερ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδονται από σειρά αθηναϊκών ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και το bnsports, με τον άλλοτε προπονητή της Αυστρίας υπάρχει ταύτιση απόψεως, ο ίδιος είναι θετικός στο να έρθει στην ομάδα και πλέον αυτό που απομένει είναι το τελικό ΟΚ από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ώστε να προχωρήσει η συμφωνία.

Την Δευτέρα (31/1) θα υπάρξει συνάντηση του Κώστα Κωνσταντινίδη και του Τάκη Φύσσα με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου καθώς και με τον αντιπρόεδρο Αστέριο Αντωνίου όπου και θα τους ενημερώσουν για τις προχωρημένες επαφές με τον Ελβετό τεχνικό και στη συνέχεια θα γίνει η εισήγηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Το όνομα του Κόλερ είχε ξεχωρίσει από την αρχή, αφού μιλάμε για έναν προπονητή που θεωρείται ο αναμορφωτής της Αυστρίας την οποία οδήγησε και στα τελικά του Euro 2016, ενώ έχει περάσει και από τους πάγκους των Μπόχουμ (όπου είχε παίκτη τον Φάνη Γκέκα), Κολωνία, Γκρασχόπερς, Σεντ Γκάλεν με τελευταίο σταθμό την Βασιλεία. Πρόσφατα ο Κόλερ είχε βρεθεί και στο στόχαστρο της Εθνικής Πολωνίας για να αντικαταστήσει τον Πάουλο Σόουζα, αλλά απέρριψε την πρόταση.

Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης, τρέχει και τις εναλλακτικές λύσεις ώστε να είναι έτοιμος σε περίπτωση που τελικά στραβώσει του Κόλερ.

Για τον λόγο αυτό ήδη έχει συναντηθεί τόσο με τον άλλοτε τεχνικό της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογιέτ, όταν αυτός βρέθηκε αρχές του μήνα στην Αθήνα, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να είναι επίσης θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας, αλλά και με τον προπονητή της πολωνικής Πόγκον, Κόστα Ρούναϊτς, για χάρη του οποίου ταξίδεψε στην Τουρκία όπου προετοιμάζεται η Πόγκον για να του εκφράσει το ενδιαφέρον.

Το σίγουρο είναι ότι με τα τωρινά δεδομένα ο Μαρσέλ Κόλερ είναι το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της γαλανόλευκης και όλα θα κριθούν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη (6/2) όταν και θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ η οποία θα αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει το deal με τον 61χρονο τεχνικό.