Α1 Ανδρών: Υποβιβάστηκε μετά από πολλά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία η Φιλία Ορεστιάδας

Παράταση στην αγωνία για την υπόθεση του τίτλου στην Α1 Εθνική Κατηγορία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ανδρών, καθώς η συνεχιζόμενη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού έβαλε τελικά αξεπέραστα εμπόδια στη διεξαγωγή των πλέι οφ για τις θέσεις 1-4.

Η διαδικασία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επρόκειτο ν’ αρχίσει το απόγευμα με τον ημιτελικό Ολυμπιακός-Ρέθυμνο, το πρωί της Κυριακής υπήρχε η προοπτική να γίνει ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ Παναθηναϊκού-Πέρα και να τελείωνε το πρωτάθλημα αργότερα με τον τελικό και το ματς για τις θέσεις 3-4, όμως αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Έγιναν αιτήματα από δύο σωματεία για αναβολή, λόγω κρουσμάτων covid-19, πρώτα του ΑΣ Πέρα και χτες βράδυ του Ολυμπιακού και η ΕΦΟΕπΑ πήρε την απόφαση να μη διεξαχθούν οι αγώνες. Απόφαση με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο εφόσον αποδεδειγμένα τα συγκεκριμένα σωματεία της κορυφαίας 4άδας είχαν από δύο αθλητές θετικούς στον κορονοϊό.

Πλέον θ’ ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για να βρεθούν οι επόμενες ημερομηνίες τέλεσης των αγώνων και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.  Μετα από αυτην την εξέλιξη, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα άλλα ματς. Για τις θέσεις 5-8 νικητής αναδείχτηκε ο ΑΟ Ταταύλα. Αρχικά κατέβαλλε τον ΟΑ Χανίων με 3-0 και στον αγώνα για την 5η θέση την ΑΕΚ με 3-1.

Ωστόσο το μεγάλο ενδιαφέρον (και για την Θράκη) υπήρχε στα ματς της ουράς. Η αναμέτρηση του Ίφιτου με τη Φιλία Ορεστιάδας για τις θέσεις 9-10 ήταν «ο θάντος σου η ζωή μου», αφου ο ηττημένος υποβιβαόταν, ενώ ο νικητής είχε μια δευτερη ευκαιρία σε μπαράζ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδα της Πάτρας να ενισχύεται με τον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού μικτού Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς. Με δύο νίκες του πολύπειρου Σέρβου ο Ίφιτος νίκησε 3-1 την θρακιώτικη ομάδα, θα διεκδικήσει τώρα την παραμονή στα μπαράζ κι έστειλε τη Φιλία στον υποβιβασμό.

Ακολούθησε το ματς των Χανίων με την Ελευσίνα για τις θέσεις 7-8. Οι Κρήτες επικράτησαν με 3-2 και παρέμειναν στην κορυφαία κατηγορία, ενώ οι Ελευσίνιοι πάνε μαζί με τον Ίφιτο στα μπαράζ με τις ομάδες της Α2 Κατηγορίας.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΚΤΡΑΠΕΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ – ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ

Πλέι οφ θέσεις 1-4 ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ

Πλέι οφ ανδρών θέσεις 5-8:
Ταταύλα-ΟΑ Χανίων            3-0
ΑΕΚ-ΓΑΣ Ελευσίς                3-0    
Αγώνας για τις θέσεις 5-6 Ταταύλα-ΑΕΚ 3-1
Αγώνας για τις θέσεις 7-8 Ελευσίνα-ΟΑ Χανίων 2-3

Αγώνας για θέσεις 9-10:
Φιλία Ορεστιάδας-Ίφιτος Πατρών     1-3