Υπόθεση «ακτινίδια» και η χρόνια κόντρα Καρυπίδη με Βρύζα! Καταδικάστηκε στην Κομοτηνή με 6 χρόνια φυλάκισης ο πρόεδρος του Άρη

Το φως της δημοσιότητας είδε μια δικαστική απόφαση που αφορά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στο παρελθόν του Θόδωρου Καρυπίδη με τον πρώην συνεργάτη του στην ομάδα της Βέροιας Ζήση Βρύζα.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του sdna: «Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής καταδίκασε σήμερα τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Άρης σε φυλάκιση 6 ετών για απάτη σε βαθμό κακουργήματος. Αντίδικος μάλιστα ήταν η οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Ζήση Βρύζα. Συγκεκριμένα ο πατέρας του, Δημήτρης Βρύζας, με τον ξάδερφό του, Κωνσταντίνο Βρύζα. Η υπόθεση αφορά σε απάτη σε βαθμό κακουργήματος για μία οφειλή που αγγίζει τις 140.000 ευρώ και σχετίζεται με αγορά αγροτικών προϊόντων, την εποχή που ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, διατηρούσε αλυσίδα σούπερ μάρκετ».

Από τον πληρεξούσιο δικηγόρο και συνήγορο υπεράσπισης του Θεόδωρου Καρυπιδη, Ιωάννη Ακριβόπουλο σχετικά με το δημοσίευμα του SDNA, δόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση:

«α) σχετικά με τη συναλλαγή των δυο πλευρών από την οποία προέκυψε η ένδικη υπόθεση το έτος 2015 ,πρόκειται για μια άδικη εξέλιξη καθώς τα προϊόντα (ακτινίδια) που αγόρασε η τότε εταιρεία του Θεόδωρου Καρυπιδη ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ SUPER-MARKET από τους συγγενείς του Ζήση Βρύζα ήταν ακατάλληλα, άχρηστα και μάλιστα σε γνώση τους και δυστυχώς πετάχτηκαν, ενώ υπέστη αντίστοιχη οικονομική βλάβη η εταιρεία του Θεόδωρου Καρυπίδη.

β) Σχετικά τώρα με την εκδοθείσα απόφαση,για την οποία έχει ήδη ασκηθεί έφεση και δε θα μακροημερεύσει, πρόκειται για μια νομικά διάτρητη απόφαση, η οποία στραγγάλισε τον ποινικό κώδικα και στοιχειοθέτησε δυστυχώς μία καθαρά αστική διαφορά σε ποινική απάτη, επιβάλλοντας μια «βολική»ποινή για όλους.

Τα δικαστήρια είναι για να εφαρμόζουν αυστηρά το νομικό πλαίσιο και όχι να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τις αποφάσεις τους.

Σύντομα θα αποκατασταθεί η τάξη. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος !!!».