Συνεχίζει τις βραβεύσεις με δύο ακόμα θρύλους του παρελθόντος ο ΑΟΞ!

Ο ΑΟ Ξάνθη συνεχίζει τις βραβεύσεις παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έγραψαν ιστορία με τη φανέλα του συλλόγου. Οι επόμενοι θρύλοι του παρελθόντος που θα τιμηθούν με το Hall of Fame Award θα είναι οι Χριστόφορος Διαμαντής και Μπάμπης Χατζημεστής.

Ο Χριστόφορος Διαμαντής γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1945 στη Γενισέα Ξάνθης και φόρεσε τη φανέλα του ΑΟΞ από την ίδρυση του συλλόγου και για επτά αγωνιστικές περιόδους, μέχρι το 1975. Προηγουμένως είχε θητεύσει στην Ελπίδα Γενισέας και την Ασπίδα Ξάνθης, ενώ έκλεισε την σταδιοδρομία του στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.  Αγωνιζόταν στη θέση του δεξιού μπακ, έχοντας χαρακτηριστικά μοντέρνου ακραίου αμυντικού με συχνές επιθετικές προωθήσεις, στοιχείο που ήταν ασυνήθιστο για εκείνη την εποχή. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του παρέμεινε στον χώρο του ποδοσφαίρου, αρχικά ως διαιτητής και κατόπιν ως προπονητής σε συλλόγους της Ε.Π.Σ. Ξάνθης.  Το 2000 πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΑΟΞ, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από την ίδρυσή του και για 15 συνεχόμενα χρόνια. Από το 2015, έχει τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου του Συλλόγου Παλαιμάχων.

O Μπάμπης Χατζημεστής γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1953 και αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας στα τμήματα υποδομής του Ορφέα Ξάνθης, μέχρι τη γέννηση του ΑΟΞ μέσα από την συγχώνευση Ασπίδας και Ορφέα. Το 1969 έγινε ο νεότερος παίκτης της ανδρικής ομάδας του ΑΟΞ και υπήρξε βασικός γκολκίπερ από το 1973 μέχρι το 1979. Κατόπιν αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, σημειώνοντας μάλιστα ένα ιστορικό γκολ από τη μία εστία στην άλλη σ’ ένα τοπικό ντέρμπι με τη Νίκη, διετέλεσε παίκτης και προπονητής στην Ασπίδα Ξάνθης, για να αποκτήσει το 1987 τον Ορφέα Ξάνθης, του οποίου παραμένει ιδιοκτήτης έως σήμερα.  Παράλληλα, από το 2015 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΑΟΞ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.