Μόλις η τρίτη φορά την τελευταία πενταετία που ο ΑΟΞ δέχεται 3 γκολ εντός έδρας

Την βαριά ήττα με 0-3 δέχθηκε ο ΑΟΞ από τη Βέροια το Σάββατο στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League 2.

Ήταν μάλιστα το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που δέχθηκε πολλά τέρματα, μετά το 4-0 του Αλκαζάρ στις 29 Δεκεμβρίου, παρ’ όλα αυτά η εμφάνιση με την ομάδα της Ημαθίας δικαιολογείται σε μεγάλο βαθμό από τα προβλήματα κορονοϊού που ταλαιπώρησαν την ομάδα το τελευταίο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή σεζόν ο ΑΟΞ δεν δέχθηκε πάνω από 1 γκολ στα Πηγάδια σε καμία αναμέτρηση, ενώ και εκτός έδρας δέχθηκε μόλις μια φορά 2 γκολ, στην ήττα με 2-1 από τον Εργοτέλη.

Η τελευταία φορά που γνώρισε την ήττα με 0-3 στο Xanthi FC Arena ήταν από τον ΠΑΟΚ τον Δεκέμβρη του 2017, με σκόρερς τους Πάμπλο Ντε Λούκας, Μακ και Κρέσπο, απέναντι στην ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς.

Ενδιάμεσα, ο ΑΟΞ είχε δεχθεί ακόμα μια φορά 3 τέρματα εντός έδρας, στην ήττα με 1-3 από την ΑΕΚ τον Απρίλη του 2019, με τον Κάστρο να ανοίγει το σκορ στο 33′ για το 1-0, αλλά στο τελευταίο 20λεπτο η ΑΕΚ γύρισε το ματς με τα γκολ των Οικονόμου, Πόνσε και Μπογέ.