Γ’ Εθνική: Σημαντικά ματς στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με σημαντικούς αγώνες ξεκινά ο δεύτερος γύρος με την 12η αγωνιστική στον 1ο ομιλο της Γ’ Εθνικής.

Σε αυτήν την αγωνιστική έχουμε αμφίρροπα παιχνίδια χωρίς ωστόσο ντέρμπι κορυφής με τις περισσότερες ομάδες να σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών.

Ο τριτος πλέον Άρης Αβάτου (22 βαθμοί) ταξιδεύει στο Παραλίμνιο Σερρών όπου θα αντιμετωπίσει την απρόβλεπτη ομάδα του Απόλλωνα (14 βαθμοί) που αν και έχει πολύ δυνατό ρόστερ είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Ο Άρης Αβάτου που ξεπέρασε την πρώτη του εκτός έδρας ήττα σοκ στο Ορφάνι Καβάλας κόντρα στον ουραγό Μέγα Αλεξανδρο με σπουδαία νίκη επί του Νέστου Χρυσούπολης θα αγωνιστεί σίγουρα χωρίς τους τραυματίες Βαφειάδη και Σαρηγιαννίδη, ενώ και άλλοι ποδοσφαιριστές του είναι αμφίβολοι αφού οι Ξανθιώτες δεν έβγαλαν αποστολή.

Η ομάδα του Κώστα Μπεδρελή εκτός έδρας είναι καλή έχοντας 3 νίκες και μια ισοπαλία και ήττα με τέρματα 8-4, ενώ οι Σερραίοι του Νίκου Καραμπετάκη και Γιώργου Λίτσκα, εντός έδρας σε δεν τα πάει καθόλου καλά με 1 νίκη και 3 ήττες και τέρματα 4-5. Οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί την τελευταία τετραετία 7 φορές με τον Άρη να έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες και τέρματα 8-6, ενώ στις Σέρρες σε 3 ματς έχουμε όλα τα αποτελέσματα με τα τέρματα 2-3 υπέρ του Απόλλωνα. Στον πρώτο γύρο ο Αρης επικράτησε με ανατροπή με 3-1 (30′ Σαρηγιαννίδης, 80′ Βαφειάδης, 83′ Βαφειάδης – 11′ Γκίκα).

Νέο ταξίδι μετά το το Ορφανι Καβάλας θα κάνει σε 3 ημέρες η ελλιπής Αλεξανδρούπολη (13 βαθμοί) που θα αντιμετωπίσει στον Σοχό Θεσσαλονίκη τον ισόβαθμό της Εθνικό σε ένα κρίσιμο και για τους δυο αγώνα. Η αποστολή της Αλεξανδρούπολης θα έχει αρκετές απουσίες με τους Εβρίτες που έχασαν το εκτός έδρας αήττητο στο Ορφάνι να θέλουν βαθμό η βαθμούς. Εκτός έδρας έχουν 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια ήττα με τέρματα 7-6. Από την άλλη οι Θεσσαλονικείς μετά την ήττα σοκ από τον Ορφέα στην έδρα τους θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Στον Σοχό δεν είναι καλοί με μια νίκη και 2 ισοπαλίες και ήττες με τέρματα 3-3. Η προϊστορία δεν είναι καλή για τους Εβρίτες αφού έχουν σε 2 ματς και τα δυο στο Φώτης Κοσμάς 2 ήττες με τέρματα 0-5. Στον πρώτο γύρο ο Εθνικός επικράτησε με 0-2 (13′ Στασινόπουλος, 78′ Ταχματζίδης).

Τέλος στο καταραμένο φέτος γήπεδο του ο προτελευταίος Ορφέας Ξάνθης (9 βαθμοί) φιλοξενεί την Δόξα Δράμας (10 βαθμοί) που έχει να αγωνιστεί 34 μέρες από τις 19 Δεκεμβρίου. Αυτό το γεγονός θέλουν να εκμεταλλευτούν οι ξανθιώτες και να πάρουν την πρώτη νίκη στην έδρας τους αφού έχουν σε 5 ματς, 1 ισοπαλία και 4 ήττες με τέρματα 5-14. Ο Ορφέας ελπίζει παρά την βασική απουσία του Τορομανίδη να κρατήσει επιτέλους το μηδέν αφού φέτος έχει την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 24 γκολ, και δεν δέχτηκε γκολ μόνο την περασμένη αγωνιστική στο Σοχό και στην δράμα με την τωρινή του αντίπαλο την Δόξα. Οι Δραμινοί που δεν έχουν ρυθμό μετά από τόσες μέρες απραξίας εκτός Δραμας έχουν σε 4 ματς, μια νίκη, 2 ισοπαλίες και μια ήττα με τέρματα 3-3. Στα τρια ματς που έχουν δώσει οι δυο ομάδες στην Γ’ Εθνική ο Ορφέας δεν έχει σημειώσει γκολ, ενώ μετρά δυο ήττες με 3-0 και την λευκή ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στα υπόλοιπα 3 παιχνίδια, αφού λόγω κρουσμάτων οι πρωτοποροι Αγροτικός Αστερας και Πανδραμαικός έχουν θεωρητικά εύκολες αποστολές κόντρα σε Νέστο Χρυσούπολης και Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου, ενώ αμφίρροπη αναμένεται η αναμέτρηση της Αναγέννηση Πλαγιάς με τον Θερμαικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής (15:00, LIVE THRAKISPORTS)
Αγροτικός Αστέρας-Νέστος Χρυσούπολης
Πανδραμαϊκός-Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου
Ορφέας Ξάνθης-Δόξα Δράμας
Εθνικός Σοχού–Αλεξανδρούπολη
Αναγέννηση Πλαγιάς-Θερμαϊκός Θέρμης
Απόλλων Παραλιμνίου-Άρης Αβάτου