Super League 2: Πέρασε αέρας με 0-3 από τα Πηγάδια η Βέροια! Με το… αριστερό το νέο έτος για τον ΑΟΞ

Την βαριά ήττα με 0-3 γνώρισε η Ξάνθη από τη Βέροια στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League 2.

Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν την μεγάλη απραξίας τους και τα προβλήματα λόγω των κρουσμάτων Covid-19 και δεν απέφυγαν τη νέα βαριά ήττα μετά το Αλκαζάρ.

Πριν την αναμέτρηση βραβεύτηκαν οι δύο παλαίμαχοι παίκτες του ΑΟΞ, Κώστας Γκοτζιαμάνης και Κώστας Νεοχωρίτης από τους Φάνη Ουζουνίδη και Ανδρέα Γκλαβίνη, στο πλαίσιο της θέσπισης του Hall of Fame Award που τιμάει παίκτες του παρελθόντος που προσέφεραν στον σύλλογο.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έδωσε εντολή στους παίκτες του να πιέζουν πολύ ψηλά από τα πρώτα λεπτά, γνωρίζοντας ότι η Ξάνθη δεν θα έχει ρυθμό λόγω της μεγάλης απραξίας της με τους αγώνες που είχαν αναβληθεί, αλλά και τα όσα πέρασε με τα πολλά κρούσματα κορονοϊού.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 30′, όταν ο Οικονόμου βρήκε με άψογη μπαλιά μέσα στην περιοχή τον ξεχασμένο Γιακουμάκη, που καλυπτόταν από τον Μπάτζιο και με εύκολο πλασέ άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Η Ξάνθη που σε γενικές γραμμές δεν ήταν απειλητική έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, με τον Τσέλιο να σεντράρει από δεξιά και τον Ιμπραΐμι με κοντινή κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Ο Νίκος Κεχαγιάς πραγματοποίησε διπλή αλλαγή στο ημίχρονο με τον Θυμιάνη και τον Αλί Μπαμπά να περνάνε στις θέσεις των Μονρόουζ και Δόρη.

Παρ’ όλα αυτά, το δεύτερο γκολ ήρθε πολύ νωρίς στο β’ μέρος, με τον Μούργο να εκμεταλλεύεται την πτώση του Πολίμου, γράφοντας το 0-2 με εξαιρετικό πλασέ στο παραθυράκι του ανύμπορου να αντιδράσει Ίτσο.

Στο 53′ ο Πασάς έχασε σε κενή εστία το γκολ για το 0-3, ενώ ο ΑΟΞ σπατάλησε την μεγαλύτερή του ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς με παρόμοιο τρόπο, όταν ο κρητικός από πολύ πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η Βέροια έλεγξε με χαρακτηριστική ευκολία το προβάδισμά της, φτάνοντας στο εμφατικό 0-3 στο 90+2′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πόζογλου, όταν πια οι χώροι ήταν πολύ ανοιχτοί στις αντεπιθέσεις.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ματθαίος Βουρνέλης (Νατσιόπουλος – Αϊναλής) της ΕΠΣ Μακεδονίας ενώ 4ος ήταν ο Φώτης Πολυχρόνης (ΕΠΣ Πιερίας).

Επόμενη αναμέτρηση για τον ΑΟΞ ερχόμενη Τετάρτη 26/1 (15:00) με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κεχαγιάς): Ίτσο, Πολίμος, Τζανακάκης (57′ Δεληγιαννίδης), Μπάτζιος, Παπάζογλου, Δόρης (46′ Θυμιάνης), Βιθέντε, Τσέλιος, Γκινσάρι (57′ Κρητικός), Μονρόουζ (46′ Αλί Μπαμπά), Ιμπρΐμι (69′ Διαμαντόπουλος).

ΒΕΡΟΙΑ ΝΠΣ (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Μαραγκός, Σκόνδρας, Οικονόμου (70′ Μπλέτσας), Γαβριηλίδης, Μούργος (78′ Ορφανίδης), Γιακουμάκης, Φοφανά (70′ Πόζογλου), Πασάς (89′ Καπνίδης).