Μια 11άδα tips για την αναμέτρηση του ΑΟ Ξάνθη με τη Βέροια (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Ο ΑΟ Ξάνθη αντιμετωπίζει τη Βέρoια στον πρώτο του αγώνα για το 2022, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League 2 (17:00 LIVE ThrakiSportS).

Όπως πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει μια ενδεκάδα από χρήσιμα στοιχεία για να παρακολουθήσετε διαβασμένοι την αναμέτρηση.

1. H Βέροια είναι στην 1η θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς σε 11 αγώνες, ενώ η Ξάνθη είναι στην 3η θέση με 22 βαθμούς σε 9 αγώνες. Συνεπώς αν ο ΑΟΞ επικρατήσει της Βέροιας, θα την προσπεράσει στην βαθμολογία, έχοντας και 2 παιχνίδια λιγότερα.

2. Ο ΑΟΞ θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι για το νέο έτος μετά από 24 μέρες απραξίας και την ήττα στο Αλκαζάρ με 4-0, αφού αντιμετώπισε όπως και οι περισσότερες ομάδες αρκετά προβλήματα λόγω Covid-19. Από την άλλη η Βέροια έπαιξε το πρώτο της παιχνίδι για το 2022 κόντρα στον Πιερικό την προηγούμενη εβδομάδα, επικρατώντας με 4-1.

3. Έντονο είναι το Θρακιώτικο στοιχείο στην ομάδα της Ημαθίας. Η Βέροια έχει τεχνικό τον πρώην του Πανθρακικού Παύλο Δερμιτζάκη και βοηθό τον Ξανθιώτη Γιάννη Αποστολίδη. Στο ρόστερ της ανήκει επίσης ο Κομοτηναίος περσινός παίκτης του ΑΟΞ Θανάσης Ντίνας και ο Ξανθιώτης Πέτρος Ορφανίδης. Από τον ΑΟΞ έχουν περάσει επίσης οι Μυστακίδης και ο νεοαποκτηθείς Καπνίδης, ενώ τη φανέλα του Πανθρακικού έχουν φορέσει οι Πεταβράκης και Γαβριηλίδης.

4. Παρ’ όλα αυτά, ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν τους συμπεριέλαβε όλους στην 20μελή αποστολή του. Οι επιλογές του με ένα κλικ εδώ.

5. Από την άλλη ο Νίκος Κεχαγιάς επέλεξε 21 παίκτες για το ντέρμπι κορυφής, έχοντας μαζί του τον νεοαποκτηθέντα Αλί Μπαμπά με μορφή δανεισμού από τον Αστέρας Τρίπολης, αλλά όχι και τον Σέρβο Νέναντ Γκάβριτς που δεν πρόλαβε να προπονηθεί όσο χρειστεί. Οι 21 παίκτες του ΑΟΞ με ένα κλικ εδώ.

6. Ο ΑΟΞ καθιέρωσε το Hall of Fame Award και τιμά τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που τίμησαν τη φανέλα του συλλόγου, με αρχή στην αναμέτρηση με τη Βέροια, που θα βραβεύσει δύο σπουδαίες προσωπικότητες.

7. Διψούν για «εκδίκηση» οι φίλοι του ΑΟΞ για το καλοκαιρινό άδειασμα της Βέροιας. Οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει για φιλική αναμέτρηση στην Ξάνθη στις 4 Σεπτεμβρίου, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς η ομάδα της Ημαθίας προγραμμάτισε νέο φιλικό απέναντι στον ΠΑΟΚ, την ίδια ώρα και μέρα το αυτό της Ξάνθης.

8. Φαβορί στις στοιχηματικές εταιρίες παρουσιάζεται ο ΑΟΞ, με τον άσο να ποντάρεται στο 2.27, την ισοπαλία 3.00 και τη νίκη των φιλοξενούμενων στο 3.25.

9. Μέχρι 736 φίλαθλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το μεγάλο ντέρμπι κορυφής του Σαββάτου ανάμεσα σε Ξάνθη και Βέροια στο Xanthi FC Arena, καθώς τα μέτρα κατά του Covid-19 για το 10% στα γήπεδα ισχύει έως τις 31 Ιανουαρίου.

10. H ΠΑΕ με ανακοίνωση ενημέρωσε πως μόνο οι κάτοχοι διαρκείας που τα έχουν προμηθευτεί έως τις 27 Δεκεμβρίου θα έχουν δικαίωμα να εισέλθουν στο γήπεδο και να στηρίξουν την ομάδα.

11. Ο Ματθαίος Βουρνέλης από την ΕΠΣ Μακεδονίας ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση με βοηθούς του έχει τους Νατσιόπουλο και Αΐναλη επίσης από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος διαιτητής ήταν και στην αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό Βόλου στις 11 Δεκεμβρίου στα Πηγάδια.