Κύπελλο Ελλάδος: Στους «4» με 4 γκολ από το πρώτο ματς ο ΠΑΟ κόντρα στη Καρδίτσα! Από τον πάγκο ο Ιωαννίδης

Τη νίκη με 4-0 πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός επί της Αναγέννησης Καρδίτσας στη Λεωφόρο στο πλαίσιο του πρώτου επαναληπτικού της φάσης των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το «τριφύλλι» ήταν καταιγιστικό στο πρώτο μέρος, βρήκε δίχτυα στις περισσότερες τελικές προσπάθειες, αντίθετα κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε συντήρηση δυνάμεων. Η Αναγέννηση Καρδίτσας προσπάθησε να αμυνθεί και να πιέσει ψηλά, ωστόσο πήρε ελάχιστα πράγματα από το ιστορικό γι’ αυτήν παιχνίδι, μιας και είναι η πρώτη της συμμετοχή σε προημιτελικής φάση της διοργάνωσης.

Οι πράσινοι πήραν κεφάλι νωρίς στο σκορ και συγκεκριμένα στο 6′ με τον Βιτάλ. Ο Βιγιαφάνιες έκανε ωραία κάθετη προς τον Αϊτόρ στα δεξιά, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε το γύρισμα στον Βιτάλ και ο Βραζιλιάνος αν και έκανε σιγανό πλασέ, νίκησε τον Γκέκα και έκανε το 1-0.

Στο 20′ οι πράσινοι διπλασίασαν τα τέρματά τους ξανά με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Αϊτόρ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο ωστόσο έφτασε στο πρώτο δοκάρι και ο Βιτάλ με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.

Δώδεκα λεπτά μετά, ο Αϊτόρ άλλαξε ρόλο και από εκτελεστής έγινε δημιουργός. Ο Καρλίτος έκανε μια εκπληκτική κάθετη πάσα, ο Αϊτόρ μπήκε μέσα στην περιοχή και από κοντά έκανε το 3-0.

Ο Καρλίτος βρήκε και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 42′. Ο Κώτσιρας έκανε τη βαθιά μπαλιά από τη μεσαία γραμμή προς την πλάτη της άμυνας της Αναγέννησης, ο Ισπανός φορ πετάχτηκε και μπήκε στην περιοχή, έκανε ένα υπέροχο ψιλοκρεμαστό σουτ και νίκησε τον Γκέκα για το τελικό 4-0.

Στο 67′ πέρασε στην αναμέτρηση στη θέση του Καρλίτος ο Κομοτηναίος σέντερ φορ του Παναθηναϊκού Φώτης Ιωαννίδης, ενώ εκτός αποστολής για τους Θεσσαλούς έμεινε ο περσινός αρχηγός του ΑΟΞ Ελίνι Δημούτσος, καθώς και τα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου.