Γ’ Εθνική: Του πάει ο ρόλος του αουτσάιντερ! Απόδραση των … 10 του Ορφέα από τον Σοχό

Τελικά αυτή την ομάδα δεν πρέπει να υποτιμάς ποτέ! Πέρυσι έκανε αυτό που δεν πίστευε κανείς και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατέκτησε το πρωτάθλημα και πήρε και την άνοδο άσχετα έαν δεν την εξαργύρωσε λόγω οικονομικής στενότητας. Φέτος παρά τις αναποδιές και ατυχίες αν και ουραγός από την αρχή του πρωταθλήματος, όταν κανείς δεν πίστευε σε αυτούς, δείχνουν άσχετα το τι θα καταφέρουν, ότι θα παλέψουν μέχρι τέλους με την μεγάλη νίκη επί του Εθνικού Σοχού παρά τις απουσίες βασικών στελεχών θα βάλουν δύσκολα σε όλους.

Ο Ορφέας Ξάνθης που στερήθηκε τις υπηρεσίες των Λάζαρου Παπαδόπουλου, Πέτρου Γκασιμπαγιαζίδη και Παναγιώτη Βουλγαρίδη, ωστόσο μπήκε πολύ ψυχωμένος και με τακτική και πειθαρχία και παρόλο τον πρόωρο τραυματισμό του Πασχαλάκη στο 25′, ανταμείφθηκε στο 35′, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ για το 0-1 με σκόρερ τον Οδυσσέα Παπαστεφάνου. Το ωραίο είναι πως η νέα μεταγραφή της ομάδας από την Ασπίδα Ξάνθης μόλις μια ημέρα πριν ξεκαθάρισε πως θα μπορούσε να αγωνιστεί στο παιχνίδι, αφού η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη λόγω εργασίας.

Οι Ξανθιώτες μπήκαν δυνατά αλλά οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 15′ με τον Τριανταφυλλίδη. Ο Ορφέας προειδοποίησε αρχικά με τον Παπαστεφάνου στο 20′ με το πλασέ να διώχνει δύσκολα ο Κασαπίδης, όπως έκανε στο μακρινό σουτ του στο 27′ εκτός περιοχής διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Στο 35”εγινε το 0-1 όταν σε αντεπίθεση του Ορφέα ο Κουκουρίγκος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κασαπίδη, η μπαλα πήγε πλάγια και στην σέντρα του Κουκουρίγκου που έπαιξε κόντρα στην πρωην ομάδα του, με έξυπνη κεφαλιά ο Παπαστεφάνου αιφνιδιασε τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα και σκόραρε για τον Ορφέα. Ο Σοχος πίεσε για την ισοφάριση αλλά με διπλή προσπάθεια σε σουτ Τριανταφυλλίδη και Αποστολίδη ο Γιουργούσης κράτησε το μηδέν.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στην ανάπαυλα, πιέζοντας ασφυκτικά και χάνοντας καποιες ευκαιρίες για την ισοφάριση, με τον Γεωργούση να κρατά το μηδέν και με τον δραστήριο Παπαστεφάνου που αγωνίστηκε πίσω από τον επιθετικό να απειλεί και πάλι στο 69′ αλλά η μπαλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Το έργο των φιλοξενούμενων έγινα ακόμα πιο δύσκολο στο 73′ αφού ο Ορφέας έμεινε με παίκτη λιγότερο είκοσι λεπτά πριν το φινάλε, χάρη στην αποβολή του Χατζηπαπά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η πίεση των γηπεδούχων εντάθηκε ακόμα περισσότερο και στο 80′ ο Γεωργούσης να κρατά το μηδέν σε σουτ του Τριανταφυλλίδη, ενώ στις καθυστερήσεις ο Παπαδάκης σε κενό τέρμα σουταρε άουτ.

Πλέον ο Ορφέας μετά και την δεύτερη εκτός έδρας νίκη ελπίζει στο πρώτο του τρίποντο στην Ξάνθη κόντρα στην ενισχυμένη αλλά χωρίς ρυθμό Δόξα Δράμας που έχει να αγωνιστεί ένα μήνα και λόγω κρουσμάτων έκανε ελλειπή προετοιμάσια. Ο Εθνικός Σοχού μετά την ήττα αυτή σοκ υποδέχεται την ισόβαθμη Αλεξανδρούπολη, που είχε κερδισει στον Έβρο.

Διαιτητές οι Γκαϊτατζής, Παστιάδης και Κοτανίδου από την ΕΠΣ Δράμας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΟΧΟΥ (Τσουκαλίδης): Κασαπίδης, Δημητρακούδης, Μπατσαράς, Αντωνιάδης, Βασιλόπουλος, Στεφανίδης, Στασινόπουλος, Καραμπατάκης, Τριανταφυλλίδης, Αποστολίδης, Τσέλα. Αγωνίστηκαν και οι: Βαβλιάκης, Παπαδάκης

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γεωργούσης, Χατζηπαπάς, Κατρανίτσας, Καλαϊτζόπουλος,  Κριεζής, Μαυρόπουλος, Κουκουρίγκος, Παπαστεφάνου, Μελισσόπουλος (85′ Αχμέτ Κόντο), Τορομανίδης, Πασχαλάκης (25′ Ιωαννίδης).