Γ’ Εθνική: Σημαντικά εξ’ αναβολής ματς στο φινάλε του πρώτου γύρου (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με τους σημαντικούς αγώνες της 10ης εξ’ αναβολής αγωνιστικής για τις ομάδες της Θράκης ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος στον 1ο ομιλο της Γ’ Εθνικής.

Σε αυτήν την εμβόλιμη και αγωνιστική έχουμε σημαντικά και αμφίρροπα παιχνίδια χωρίς ωστόσο ντέρμπι κορυφής με τις περισσότερες ομάδες να δοκιμάζονται εκτός από τον Covid και με σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών αλλά και εργασίας.

Ο τριτος πλέον Άρης Αβάτου (19 βαθμοί) μετά την πρώτη του εκτός έδρας ήττα σοκ στο Ορφάνι Καβάλας κόντρα στον ουραγό Μέγα Αλεξανδρο χωρίς και πάλι τον τραυματία Σαρηγιαννίδη θα φιλοξενήσει τον ενισχυμένο Νέστο Χρυσούπολης (8 βαθμοί) που μάχεται φέτος για την παραμονή του.

Η ομάδα του Κώστα Μπεδρελή δεν τα πάει τόσο καλά στην έδρα της αφού στο Κουτσό έχει σε 5 ματς, 3 νίκες και 2 ήττες με τέρματα 8-5, με τους Καβαλιώτες του Κυριάκου Κετσιεμενίδη που αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του, επίσης να είναι κακοί εκτός Χρυσούπολης με 1 βαθμό σε 4 αγώνες και τέρματα 2-9. Οι δυο ομάδες στην Γ’ Εθνική έχουν αναμετρηθεί συνολικά 7 φορές, χωρίς κανένα ματς να λήξει ισόπαλο, με τους Ξανθιώτες να έχουν 3 νίκες, τους Καβαλιώτες 4 και τα τέρματα 4-7. Μάλιστα ο Νέστος μετρά 3 σερί νίκες την τελευταία διετία, ωστόσο στην Ξάνθη ο Άρης έχει σε 3 ματς, 2 νίκες με 1-0 και μια ήττα με 1-2. Σύμφωνα με τις στοιχηματικές οι ξανθιώτες είναι φαβορί του αγώνα (1,9-3,3-3,55).

Στο Ορφανι Καβάλας όπου θα αντιμετωπίσει τον Μέγα Αλέξανδρο (8 βαθμοί) σε ένα κρίσιμο και για τους δυο αγώνα θα ταξιδέψει η Αλεξανδρούπολη (13 βαθμοί). Στην αποστολή της Αλεξανδρούπολης επιστρέφει ο Νάσης Στοίνοβιτς που έλειψε στον αγώνα με το Παραλίμνιο, αλλά θα απουσιάσει ο Άγγελος Πατσιώρας, με τους Εβρίτες να θέλουν να κρατήσουν το εκτός έδρας αήττητο (2 νίκες και 2 ισοπαλίες με τέρματα). Από την άλλη οι Καβαλιώτες στους οποίους επιστρέφει ο τιμωρημένος πρωην αμυντικός του Αιγείρου και Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου Γιώργος Τουρασανίδης, θέλουν δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην έδρα τους ώστε να μπουν για τα καλά στην μάχη της σωτηρίας. Εντός έδρας έχουν 2 νίκες και 3 ήττες σε πέντε ματς με τέρματα 5-7. Στον μοναδικό αγώνα που εδωσαν οι δυο ομάδες, οι Εβρίτες επικρατησαν πέρυσι με 2-0 στο Φώτης Κοσμάς. Οι στοιχηματικές δίνουν ισορροπημενα προγνωστικά (2,37-2,82-3,0).

Τέλος στον Σοχό Θεσσαλονίκης ο τελευταίος Ορφέας Ξάνθης (6 βαθμοί) φιλοξενείται από τον τοπικό Εθνικό (13 βαθμοί) και παρά τις απουσίες των Παπαδόπουλου, Γκασιμπαγιασίδη και Βουλγαρίδη θέλει βαθμό ή βαθμούς εαν θέλει να παραμείνει ζωντανός για την παραμονή του για 6η σεζόν στην κατηγορία. Ο Ορφέας που έχει την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 24 γκολ, εκτός Ξάνθης είναι καλύτερος από ότι εντός, με 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες με τέρματα 5-10. Ένα παιχνίδι δωσανε οι δυο ομάδες στην Γ’ Εθνική, που έληξε 2-2 πέρυσι στο Σοχό. στο γήπεδο του ΑΟΞ σε 4 ματς έχει μια ισοπαλία με Χρυσούπολη και 3 ήττες με τέρματα 4-12. Οι στοιχηματικές δίνουν φαβορί τους γηπεδούχους (1,55-3,2-6,7).

Στα υπόλοιπα 2 παιχνίδια, αφού λόγω κρουσμάτων αναβλήθηκε ο αγωνας της Δόξας Δράμας με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, οι πρωτοποροι Αγροτικός Αστερας και Πανδραμαικός έχουν θεωρητικά εύκολες αποστολές κόντρα σε Θερμαικό και Αναγέννηση Πλαγιάς με τον άσο να παίζεται στο 1,25.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εξ’ αναβολής 10ης αγωνιστικής (15:00, LIVE THRAKISPORTS)
Άρης Αβάτου-Νέστος Χρυσούπολης
Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου-Ένωση Αλεξανδρούπολης
Εθνικός Σοχού-Ορφέας Ξάνθης
Αγροτικός Αστέρας-Θερμαϊκός Θέρμης
Πανδραμαϊκός-Αναγέννηση Πλαγιάς
Απόλλων Παραλιμνίου-Δόξα Δράμας (Αναβλήθηκε)