Γ’ Εθνική: Πήρε και το ματς με τον Νέστο Χρυσούπολης το Άβατο και αρχίζει να πιστεύει στο όνειρο!

Δίκαια νικη απέναντι σε μια ομάδα που καιγόταν για βαθμούς αλλά δεν το έδειξε μέσα στο γήπεδο, πήρε ο Άρης Αβάτου επί του Νέστου Χρυσούπολης με 2-0 και με 22 βαθμούς ολοκλήρωσε τον καλύτερο πρώτο γύρο της ιστορίας του.

Η ομάδα της Ξάνθης παρά την απουσία του Σαρηγιαννίδη, Ψεμματά και Χατζηχασάνογλου μπήκε δυνατά στον αγώνα και πολύ νωρίς άνοιξε το σκορ στο 7′ με τον νεαρό Κλεαρχο Κοντογιαννίδη στην 2η συμμετοχή του νεαρού στην βασική εντεκάδα στο πρωτάθλημα (φώτο xanthi-sport). Το γρήγορο γκολ αιφνιδίασε τον Νέστο Χρυσούπολης που δεν είχε τον Σουμπίνιο στην αποστολή, και μάλλον τον άγχωσε περισσότερο δίνοντας το Άβατο να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να έχει ευκαιρίες σε σουτ των Κωσταρέλη, Μελισσόπουλου και Παπαδόπουλου και κεφαλιά του Γκέκα στο φινάλε του ημιχρόνου.

Στο δευτερο μέρος με την είσοδο του νέου αποκτήματος του Νέστου του Λεπενιώτη η ομάδα του Νέστου πήρε τον έλεγχο χωρίς όμως να απειλήσει τον Νταφόπουλο και στο 70′ ο Κοσμάς γκέκας πέτυχε ένα δύσκολο και σεντερφορίσιο τέρμα το 5ο του στο πρωτάθλημα κάνοντας το 2-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Αυτή ήταν η 4η εντός έδρας νίκη του Άρη που ξέφυγε 9 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού και πλέον νιώθοντας κάποια ασφάλεια γλυκοκοιτά και την κορυφή στην οποία βρισκόταν 9 από της 11 αγωνιστικές του α’ γύρου. Επόμενος αγώνας για τους Ξανθιώτες στις Σέρρες με το δυνατό Παραλίμνιο, ενώ ο ουραγός πλέον Νέστος ελπίζει σε πλήρη προσαρμογή των μεταγραφών, ωστόσο η επόμενη αποστολή του είναι κόντρα στον Αγροτικό Αστερα στον Εύοσμο σε 4 ημέρες.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κωστούλας (Άρτας) με βοηθους τους Κατσαντούρα (ΕΠΣ Μακεδονίας) και Διονίδη (ΕΠΣ Θράκης).

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Νταφόπουλος, Αραμπατζής, Λεωντσάκος, Τενεκές, Κουτσούμπας, Φούντας, Κοντογιαννίδης (79′ Καρατλίδης), Κωσταρέλης, Γκέκας, Παπαδόπουλος, Ρ. Μελισσόπουλος (89′ Κάρλος)

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Κετσιεμενίδης): Αθανασίου, Μπλιός, Μπάμπουρας (74′ Μπουτζούρογλου), Κωσταντάρας, Καρύπογλου (74′ Δερμιτζάκης), Δόντσος, Τσακώνας (46′ Λεπενιώτης), Γρ. Παπαδόπουλος, Γκατζολάρι, Μπαϊκαρά, Τζούριτς