Μεγάλη φωτιά στο κέντρο της Ξάνθης – Εντολή να απομακρυνθούν οι πολίτες για λόγους ασφαλείας

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10:00 στο κέντρο της Ξάνθης, σε καπναποθήκες που βρίσκονται στην περιοχή πίσω από το ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί αναστάτωση στους περιοίκους.

Οι πυκνοί καπνοί που σκέπασαν την πόλη προκάλεσα σοκ στους Ξανθιώτες ενώ το κτίριο στην οδό Αναξάρχου καταστρέφεται ολοσχερώς. Πρόκειται για ένα από τα κτίρια της οικογένειας Πετρίδη που ήταν εγκαταλειμμένο για αρκετές δεκαετίες.

Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση ενώ έχει δοθεί οδηγία να απομακρυνθούν όλοι όσοι βρίσκονται σε παρακείμενα καταστήματα, για λόγους ασφαλείας.

Η Πυροσβεστική επενέβη τόσο από την οδό Αναξάρχου όσο και από την οδό Λευκίππου προκειμένου να ανακόψει την μεγάλη φωτιά. Με τη συνεργασία της Τροχαίας που διέκοψε την κυκλοφορία άμεσα σε όλους τους γύρω δρόμους, η φωτιά περιορίστηκε στο συγκεκριμένο κτίριο και δεν απειλήθηκε κάποια άλλη.

Η Καπναποθήκη, μια από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές, καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ οι καπνοί ήταν ορατοί σε κάθε σημείο της πόλης και αρκετά χιλιόμετρα μακριά.