Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Διπλό της Ελλάδας μέσα στην Τουρκία με ένα γκολ Αραμπατζή

Σε τροχειά νικών συνέχισε η Εθνική Ελλάδος χάντμπολ καθώς επικράτησε και της Τουρκία εκτός έδρας με 28-20, ολοκληρώνοντας μόνο με νίκες τις υποχρεώσεις της στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023!

Ένα γκολ πέτυχε ο Εβρίτης διεθνής Βαγγέλης Αραμπατζής, ενώ κορυφαίοι για την Εθνική μας οι Πασσιάς (7 γκολ) και Κωστακίδης (6 γκολ σε 6 σουτ).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά αυτή ήταν και η μοναδική φορά που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ σε ολόκληρη την αναμέτρηση, αφού η Εθνική μας αντέδρασε άμεσα και με… μπροστάριδες τους Πασσιά και Κρητικό πήρε προβάδισμα με 2-6 στο 14′. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να πλησιάσουν και μείωσαν σε 8-10, ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα δεν πτοήθηκε και με γκολ του Αραμπατζή ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 11-14.

Παρόμοια η εικόνα της αναμέτρησης και στο δεύτερο μέρος, με την Τουρκία να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εθνική μας. Ο Πασσιάς σκόραρε για το 14-20 στο 44′, με την Εθνική μας να κρατάει με άνεση το προβάδισμα μέχρι τέλους και με το τελικό 20-28 ολοκλήρωσε ως… «απόλυτη» την παρουσία της στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!