Γ’ Εθνική: Σημαντικά ματς για τις ομάδες της Θράκης στην πρεμιέρα του 2022 (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με τους σημαντικούς αγώνες της 11ης αγωνιστικής για τις ομάδες της Θράκης μετά την μετάθεση της 10ης για την Τετάρτη έχουμε σέντρα στα γήπεδα για το 2022 στον 1ο ομιλος της Γ’ Εθνικής.

Σε αυτήν έχουμε σημαντικά και αμφίρροπα παιχνίδια χωρίς ντέρμπι κορυφής με τις περισσότερες ομάδες να δοκιμάζονται από τον Covid και να έχουν σημαντικές απουσίες ή να έχουν προβλήματα μετά την νόσηση αθλητών που δυσκολεύονται ακόμα και να προπονηθούν.

Ο πρωτοπόρος Άρης Αβάτου (19 βαθμοί) δοκιμάζεται στο Ορφάνι Καβάλας κόντρα στον ουραγό Μέγα Αλεξανδρο που καίγεται για βαθμό ή βαθμούς, έχοντας αρκετές απουσίες με σημαντικότερες αυτές των Σαρηγιαννίδη, Παπαδόπουλου, ωστόσο στην αποστολή μετέχουν οι μεταγραφές της ομάδας Αραμπατζής και Κάρλος. Από την άλλη οι καβαλιώτες του Δημήτρη Μαγκαφίνη είναι ουραγοί με 5 βαθμούς και μετρούν στην έδρα τους σε 4 ματς, μια νίκη και 3 ήττες, ωστόσο ενισχύθηκαν με τους Νίκο Βαλαβανόπουλο και Τάσο Μαγκαφίνη.

Η ομάδα του Κώστα Μπεδρελή έχει τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα (6), την 2η καλύτερη επίθεση (15 γκολ) και το εκτός έδρας άηττητο σε 4 ματς με 3 νίκες με μια ισοπαλία και τέρματα 7-2. Στον μοναδικό αγώνα που εχουν δώσει για την Γ’ Εθνική πέρυσι ο Άρης επικράτησε με 0-3 στο Ορφάνι. Σύμφωνα με τις στοιχηματικές οι ξανθιώτες είναι φαβορί του αγώνα (4,0-3,25-1,8).

Στην Αλεξανδρούπολη (12 βαθμοί) η τοπική ομάδα δίνει ένα κρίσιμο παιχνίδι στην έδρα της που αποτελεί την αχίλλειο πτερνα της φέτος κόντρα στον φιλόδοξο και ενισχυμένο Απόλλωνα Παραλιμνιου (13 βαθμοί) των Νικου Καραμπετάκη και Γιώργου Λίτσκα. Από την αποστολή της Αλεξανδρούπολης θα απουσιάζουν οι Νάσης Στοίνοβιτς και ο νεοαποκτηθής φορ Λάζαρος Μαντζίρης που είναι τραυματιας και οι Βασιλάκης, Χριστοφορίδης, Θεμελης, Λίτσιος και Πεταλωτής, θα βρίσκονται οι … νέοι Μπινόπουλος και Γκαβανόζης και ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος.

Στο Φώτης Κοσμάς οι Εβρίτες έχουν σε 5 αγώνες μια νίκη επί του Θερμαικού, μια ισοπαλία με την Δόξα Δράμας και 3 ήττες με τέρματα 4-9, ωστόσο θέλει να πετύχει ότι και πέρυσι όταν επικράτησε με 2-0 με τέρματα των Κώστα Πατσιώρα και Ρουμπιε. Σε δυο αναμετρήσεις στην Γ’ Εθνική οι δυο ομάδες έχουν από μια νίκη με τα τέρματα να είναι 3-3. Πάντως οι Σερραίοι είναι δυνατοί εκτός έδρας με 3 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα με τέρματα 10-6.

Τέλος στο γήπεδο του ΑΟΞ πρόωρο τελικό δίνει ο προτελευταίος Ορφέας Ξάνθης (6 βαθμοί) κόντρα στον Θερμαικό (10 βαθμοί) και θέλει την πρώτη του νίκη στην έδρα του στον 5ο του εντός εδρας αγώνα. Ο Ορφέας που έχει την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 22 γκολ, στο γήπεδο του ΑΟΞ σε 4 ματς έχει μια ισοπαλία με Χρυσούπολη και 3 ήττες με τέρματα 4-12. Ωστόσο ο Θερμαικός είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος εκτός Θέρμης με 4/4 ήττες και τέρματα 3-11. Οι στοιχηματικές δίνουν φαβορί τους ισορροπημενα προγνωστικά (2,37-3,5-2,45).

Στα υπόλοιπα 2 παιχνίδια, αφού λόγω κρουσμάτων αναβλήθηκε ο αγωνας της Δόξας Δράμς με τον Εθνικό Σοχού, οι πρωτοποροι Αγροτικός Αστερας και Πανδραμαικός δοκιμάζονται εκτός έδρας κόντρα σε Αναγέννηση Πλαγιάς και Νέστο Χρυσούπολης θέλοντας να συνεχίσουν με νίκες και να παραμέινουν στην κορυφή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής (15:00, LIVE THRAKISPORTS)
Αλεξανδρούπολη – Απόλλων Παραλιμνίου
Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου – Άρης Αβάτου
Ορφέας Ξάνθης – Θερμαϊκός Θέρμης
Αναγέννηση Πλαγιάς – Αγροτικός Αστέρας
Νέστος Χρυσούπολης – Πανδραμαϊκός
Δόξα Δράμας – Εθνικός Σοχού (Αναβλήθηκε)