Γ’ Εθνική: Ήττα στις καθυστερήσεις από «Βαλαβανό»! «Πέταξε» μεγάλη ευκαιρία στο Ορφάνι το Άβατο για να παραμείνει στην κορυφή

Την πρώτη του ήττα εκτός έδρας γνώρισε ο πρωτοπόρος πριν την αυτή την αγωνιστική Αρης Αβάτου από τον Μέγα Αλέξανδρο στο Ορφανι με 2-1 αν και για 80′ σχεδόν λεπτά έπαιζε με παίκτη παραπάνω.

Ο ¨Αρης ήταν καλύτερος στην αρχή του αγώνα εκμεταλλευόμενος και την αποβολή στο 13′ του Αναστασιάδη που πήρε απ’ ευθείας κόκκινη σωστά από τον Παρχαρίδη, αφού ανέτρεψε τον Ψεμματά ως τελευταίος παίκτης εκτός περιοχής που έφευγε από πλεονεκτική θέση. Το Άβατο αν και έχασε τον Σιμαρ Χασάνογλου στο εικοσαλεπτο λόγω τραυματισμού, πίεσε, ειχε σουτ δίπλα από το δοκάρι με τον Μελισσοπουλο στο 30′, ενώ και στο 43′ ο Γκέκας έχασε μεγάλη ευκαιρία, αφού δεν μπόρεσε να νικήσει τον πρώην συμπαίκτη του μέχρι το καλοκαίρι Νομικό με το 0-0 να είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παθιασμένοι Καβαλιώτες που καίγονταν για τους βαθμούς, στην πρώτη τους ευκαιρία άνοιξαν το σκορ στο 50′ με τον Σαλπιγγίδη, γκολ που αιφνιδίασε τους Ξανθιώτες. Ευτυχως για αυτούς λίγο αργότερα στο 58′ ήταν τυχεροί, αφού με αυτογκόλ μετά από σέντρα του Ψεμματά ο Ομασερε αιφνιδιάστηκε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νομικού κάνοντας το 1-1. Το ¨Αβατο έχοντας παίκτη παραπάνω και εκμεταλλευόμενοι την κούραση των Καβαλιωτών πίεσαν για το 1-2, αλλά δυστυχώς έγινε το 2-1. Ο killer Βαλαβανόπουλος με κεφαλιά στις καθυστερήσεις έκανε αυτό κάνει τόσα χρόνια νικώντας τον Νταφόπουλο, με τον Άρη μετά την σέντρα του γκολ, δευτερόλεπτα πριν την λήξη στο 93′ να έχουν διπλή ευκαιρία, αρχικά δοκάρι σε κεφαλιά του Κουτσούμπα, με την μπάλα να στην συνέχεια να στρώνεται στον Κωσταρέλη που σούταρε, αλλά τους αμυντικούς να διώχνουν κυριολεκτικά πάνω στην γραμμή την μπάλα κρατώντας το πολύτιμο τρίποντο.

Ντεμπούτο για τους ξανθιώτες έκαναν ο Αραμπατζής που αντικαταστάθηκε στο 72′ από τον Κάρλο, ενώ ελλειψε η εμπειρία του Σαρηγιαννίδη, αφού το Άβατο αποτελείται από νεαρά και άπειρα παιδιά πλην ελαχίστων. Πλέον ο τρίτος με 19 βαθμούς Άρης την Τετάρτη θα φιλοξενήσει τον Νέστο Χρυσούπολης του πρώην προπονητή τους Κυριάκου Κετσιεμενιδη που καίγεται για την παραμονή, ενώ το Ορφανι (8 βαθμοί) που πήρε βαθμολογική ανάσα φιλοξενεί την Αλεξανδρούπολη σε ένα ματς που εαν κερδίσει θα μπει για τα καλά στο παιχνίδι της σωτηρίας.

Διαιτητές της αναμέτρησης οι Δραμινοι, Παρχαρίδης, Κοτανίδου και Μποίτσιος.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΟΡΦΑΝΙΟΥ (Δ. Μαγκαφίνης)Νομικός, Κακουλίδης, Τσακιρίδης (Αραμπατζής), Αναστασιάδης, Τραχανάς, Ομασέρε, Τ. Μαγκαφίνης, Πέτκος (Φουστερης), Βαλαβανόπουλος, Πιπερτζής (Γιαννα), Σαλπιγγίδης.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κ. Μπεδρελής): Νταφόπουλος, Χασάνογλου (21′ Παναγιωτίδης), Λεωντσάκος (56′ Καρατλίδης), Τενεκές, Κουτσούμπας, Φούντας, Αραμπατζής (72′ Κάρλος), Κωσταρέλης, Γκέκας, Ψεμματάς, Μελισσόπουλος (56′ Κοντογιαννίδης)