Γ’ Εθνική: Τον διεθνή αρχηγό του ΟΦΗ Κ19 Ηρακλή Βασιλάκη απέκτησε η Αλεξανδρούπολη

Σε μια σημαντική προσθήκη για την μεσοαμυντική της γραμμή προχώρησε η Αλεξανδρούπολη αποκτώντας τον Ηρακλή Βασιλάκη από την Κ19 του ΟΦΗ.

Ο 18χρονος (γεννημένος στις 24/5/2003) πολυσύνθετος αμυντικός αλλά και αμυντικός μέσος φέτος αγωνίστηκε σε 9 αγώνες (8 βασικός και συνολικά 720′) του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα Κ19, από τα οποία τα 4 σαν χαφ, τα 3 σαν στόπερ και ένα σαν δεξί μπακ.

Είναι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και τον παίκτη ήθελαν και άλλες ομάδες της Θράκης, αλλά αυτός προτίμησε την ομάδα του Ζόραν Στοίνοβιτς, ενώ στο παρελθόν πριν τον ΟΦΗ βρισκόταν στις ακαδημίες του Ατσαλένιου.

Μάλιστα στην αρχή του 2021 ο νυν προπονητής της Ξάνθης και ομοσπονδιακός τότε τεχνικός Νίκος Κεχαγιάς τον κάλεσε στις προπονήσεις της Εθνικής Κ19, παλιότερα βρέθηκε στην εθνική Κ16, ενώ είναι μέλος και των μεικτών Ηρακλείου φτάνοντας με τους παίδες μέχρι τον τελικό όπου ηττήθηκαν από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Αυτή είναι η τέταρτη μεταγραφή για τους Εβρίτες μετά τον Ματζίρη από την ΑΕΔ, Μπινόπουλο και Γκαβανόζη από την Θράκη Φερών. Μάλιστα σύμφωνα με παλαιά δημοσιεύματα μετά τον άτυχο τελικό για τον Βασιλακη ενδιοαφέρθηκαν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ατρόμητος.

Αυτός επέλεξε τελικά τον ΟΦΗ και μετά από μια επιτυχημένη τριετία όπου έγινε αρχηγός στα Κ19 θα συνεχίσει στην Αλεξανδρούπολη και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Σύμφωνα με την Νέα Κρήτη από όπου και η φωτογραφία, αρχικά πέρασε στο Τμήμα Διαχείρισης και Οργάνωσης Αθλητισμού στη Σπάρτη, όμως λαμβάνοντας την μοριοδότηση 20% από την δεύτερη πανελλήνια θέση με την Μικτή Κ16 το 2019 στο Βόλο, πέτυχε την εισαγωγή του στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής!