«Κρούσμα χωρίς δελτίο ο Σαμπανίδης» καταγγέλει η Αναγέννηση Καρδίτσας

Επεισοδιακή και αποκαλυπτική ήταν η εκδίκαση της ένστασης της Αναγέννησης Καρδίτσας για μη νόμιμη αναβολή του αγώνα με την Καβάλα, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του flnews.gr.

Η εξ αναβολής αναμέτρηση της 2ης στροφής δεν διεξήχθη λόγω κρουσμάτων στους Αργοναύτες και οι Θεσσαλοί υποστήριξαν ότι ο Ξανθιώτης επιθετικός, Νίκος Σαμπανίδης, δεν έπρεπε να συμπεριληφθεί σε αυτά λόγω μη έκδοσης του δελτίου του.

Ο ΑΟΚ, ωστόσο, υποστήριξε ότι το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή ήταν κατατεθειμένο και επικυρωμένο στη διοργανώτρια αρχή και κατηγόρησε υπάλληλο της ΕΠΟ ότι άσκησε πλημμελώς τα καθήκοντά του! Ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Τάκης Μπιλίρης, μάλιστα, επεσήμανε ότι δεν προβλέπεται ένσταση σε αυτές τις περιπτώσεις και η ΑΣΑ έπρεπε να προσβάλει την απόφαση της λίγκας.

Ο δικηγόρος της Αναγέννησης Καρδίτσας, Χάρης Γρηγορίου αναφέρθηκε αρχικά στις απορριπτικές αποφάσεις που είχε η Καβάλα από ΕΕΑ και Εφετείο και τόνισε:

«Ο αγώνας επανορίστηκε για τις 2/1. Το Σάββατο το απόγευμα η Καβάλα εμφάνισε 5 κρούσματα με rapid το οποίο δεν είναι ασφαλές αποδεικτικό μέσο νόσησης. Για τους τρεις ποδοσφαιριστές εξ αυτών δεν είχε πάρει τα δελτία και τα πήρε την Κυριακή. Για να ανήκεις σε μια ομάδα πρέπει να έχεις δελτίο. Το πρωί της Κυριακής εμφανίστηκαν ακόμα δύο, μεταξύ των οποίων και ο Σαμπανίδης.

Με βεβαίωση του προϊσταμένου του τμήματος δελτίων, Παναγιώτης Κορκόδειλου, ο ποδοσφαιριστής ανήκε τότε στο Αιγάλεω και η ΠΑΕ δεν είχε δώσει καμία συναίνεση για τη μεταγραφή του. Κοινοποίησε η Καβάλα τα αποτελέσματα και παραπλάνησε τον πρόεδρο της υγειονομικής επιτροπής, Ξενοφώντα Ρούσση και τη διοργανώτρια. Ο πρώτος δεν έλεγξε αν τα κρούσματα, οι Γιαννάκος, Παπαδόπουλος, Στίκας, Πανουργιάς, Μαρινάκης, Σαμπανίδης, Θαλασσινός είναι στην ομάδα ή όχι και ανέβαλε».