Γ’ Εθνική: Στη γραμμή Κεχαγιά ο Μπίλης! «Να μην αρχίσει αμέσως το πρωτάθλημα, να μην οδηγήσουμε παίκτες στο θάνατο»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο Εβρίτης προπονητής Λεωνίδας Μπίλης, ο οποίος μέχρι πριν μερικούς μήνες εργαζόταν και στην Ξάνθη και στο παρελθόν έχει περάσει και από τον Πανθρακικό.

Εκανε δηλώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ανταγωνισμό που επικρατεί, κυρίως για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην τρίτη εθνική κατηγορία την οποία γνωρίζει καλά.

“Πολλές ομάδες στην τρίτη εθνική έχουν πολλά κρούσματα. Ο δείκτης θετικότητας έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και όταν έχουμε ένα ρόστερ 20 – 25 παικτών και αρκετοί βγαίνουν θετικοί, αυτό προκαλεί σοβαρά θέματα στις αγωνιστικές δραστηριότητες. Όσο τα κρούσματα είναι σε αυτή την θετικότητα, διακυβεύεται η υγεία των παικτών μας.
Ένας παίκτης μου που δουλεύει σε ακτινολογικό κέντρο είχε την εξής εμπειρία. Μετά τον κορωνοιό που πέρασε, έκανε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως έχει φλεγμονή. Οι γιατροί του είπαν να μην παίξει μπάλα, να μην δουλέψει τουλάχιστον για δέκα ημέρες. Και αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο σε αυτούς που παθαίνουν κορωνοϊό και νοσούν. Για να μπουν στην προπόνηση πρέπει να έχουν συγκεκριμένους δείκτες καρδιολογικούς.
Ολοι θέλουμε να παίζουμε, αλλά το θέμα είναι πόσο θα επιβαρυνθεί η καρδιά των παικτών. Τουλάχιστον μέχρι να πέσει η θετικότητα, να μην έχουμε τόσο πολλά άτομα. Είναι σωστό να μην γίνουν αγώνες το επόμενο διάστημα στην τρίτη εθνική, μέχρι να πέσει ο δείκτης θετικότητας”.

Ο Μπίλης μίλησε ακόμη και για την παρουσία του στην Γκάνα, όπου για έξι μήνες, ήταν προπονητής σε ομάδα πρώτης εθνικής. Και είπε:

“Αυτή την στιγμή στην Αφρική τα πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι καλύτερα. Εμεινα για έξι μήνες ως προπονητής στην Αφρική και σκέφτομαι να πάνω ξανά. Ημουν στην Γκάνα, σε ομάδα πρώτης εθνικής. Είναι πολύ δυνατή ποδοσφαιρική χώρα, με πολύ δυνατούς αθλητές. Με την ευκαιρία που μου δίνετε, επειδή παράγετε κοινωνικό έργο, θέλουμε προπονητές που να οδηγούν τα παιδιά στην χαρά και όχι στον θάνατο. Μίλησε ο κ. Μεταξάς, μίλησε ο κ. Κεχαγιάς, πρέπει να μιλήσουμε και εμείς από την τρίτη εθνική. Πρέπει να αλλάξει το πρωτόκολλο. Πριν από μία εβδομάδα σταμάτησε το πρωτάθλημα για την άνοδο των κρουσμάτων. Τώρα ορίζουν ματς την Κυριακή και εμβόλιμη την Τετάρτη. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την καραντίνα που πρέπει να λυθούν. Όποιος όρισε αυτά τα παιχνίδια, αν θέλει να μιλήσουμε με επιχειρήματα. Θέλουμε να παίξουμε, αλλά πρέπει να προσέξουμε πολύ”.