Προπονούνταν επί δυο μήνες με την Ξάνθη αλλά τελικά κλείνει στην… Καβάλα ο Πάτρικ Έμπερτ

Ο Πάτρικ Έμπερτ ήταν ένα από τα βαριά ονόματα της περσινής σεζόν στην Ξάνθη. Με θητεία στην Μπουντεσλίγκα αλλά και στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, βρέθηκε στον ΑΟΞ τον περασμένο χρόνο της πρώτης σεζόν Πάπας στην Ξάνθη και… παχέων αγελάδων στα οικονομικά της.

Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος, ωστόσο δεν βρήκε ομάδα και η μπλε κάρτα του είχε παραμείνει στον ΑΟΞ. Κάπως έτσι, από τα μέσα Οκτώβρη είχε επιστρέψει στην Ξάνθη, προπονούνταν κανονικά υπό τις οδηγίες αρχικά του Μονρόι και μετά του Κεχαγιά, θεωρούταν σίγουρο ότι με το άνοιγμα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου θα αποτελούσε την πρώτη μεταγραφή της ομάδας, μια επιστροφή που δεν θα χρειαζόταν δευτερόλεπτο ως χρόνο προσαρμογής.

Ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν. Οι πληροφορίες λένε ότι ο ΑΟΞ έπαψε να ενδιαφέρεται, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν ο λόγος έχει να κάνει με το βαρύ συμβόλαιο που λογικα θα συνοδεύει ένα όνομα σαν και αυτό. Την ευκαιρία φέρεται ωστόσο να εκμεταλλεύεται η γειτονική Καβάλα, που έχει χάσει μεν πολύ έδαφος αλλά επιχειρεί να δημιουργήσει αξιόμαχο ρόστερ ώστε να διεκδικήσει στο εναπομείναν πρωτάθλημα με αξιώσεις την παραμονή της στην SL2.

Ο 34χρονος Γερμανός ήδη ξεκίνησε προπονήσεις με τον ΑΟΚ και όλα δείχνουν ότι το συμβόλαιο που δεν (ξανα)βρήκε στην ομάδα της Θράκης, θα το βρει πιθανότατα στην γειτονική Καβάλα, την οποία ενδεχομένως να γνωρίζει ως πόλη και καλύτερα από την ίδια την Ξάνθη αφού για το μεγαλύτερο διάστημα της περσινής σεζόν έμενε εκεί…